En person med ungdomliga armband stöder armen mot kyrkbänken, där en psalmbok ligger uppslagen.
Foto: Johannes Frandsen

Gudstjänst

Varje vecka firas det olika typer av gudstjänster i många av pastoratets kyrkor.

Nattvarden står uppdukad på altaret.

Gudstjänstprogram

Sök i kalendern för att hitta hela pastoratets gudstjänstprogram.

Någon sitter på en bänk utomhus. Bredvid ligger några psalmböcker.

Friluftsgudstjänster

En friluftsgudstjänst är som en vanlig gudstjänst fast utomhus. Ta en stund för lugn och eftertanke i någon av pastoratets vackra omgivningar.

Någon spelar cello.

Musikgudstjänster och konserter

En musikgudstjänst är en gudstjänst med extra mycket musik. Det kan vara orgelmusik, körmusik, solosångare och mycket mera. Ibland anordnas också konserter i kyrkor och gudstjänstrum.

En man och en liten pojke bär tillsammans på ett stort rött kors med olika klistermärken.

Gudstjänster för barn

I Svenska kyrkan Växjö anordnas varje vecka familjegudstjänster för både små och stora. Läs mer om barngudstjänster och se vilka planerade gudstjänster som är speciellt anpassade för barn.

Gudstjänst och andakt på fler sätt

Ett kors av handgjort glas står på ett altare. Framför korset brinner ett ljus på en trefotad ljusstake.

Andlighet och fördjupning

Återkommande andakter och träffar såsom morgonböner, temamässor, lovsångsgudstjänster, samtalsgrupper, studiecirklar och mycket mer.

Närbild på notiserna på någons Facebook-sida på datorn.

Följ oss på sociala medier

Svenska kyrkan Växjö finns på Facebook, Instagram och Youtube. Här hittar du länkar till alla Svenska kyrkan Växjös sidor och kanaler i sociala medier.