Svenska kyrkan Växjö Besöksadress: Växjö pastorat, Domkyrkocentrum, 35234 VÄXJÖ Postadress: Växjö pastorat, Box 307, 35105 VÄXJÖ Telefon: +46(470)704800 E-post till Svenska kyrkan Växjö

Medlemskap

Genom ett medlemskap i Svenska kyrkan Växjö är du med och skapar mötesplatser där alla är välkomna. Du stöttar samhällets mest utsatta, i Sverige och världen. Ditt medlemskap betyder mycket.

Det finns någonting för alla

Många medlemmar finns varje år med i något av kyrkans sammanhang. Det kan till exempel vara i kören, på konfirmationslägret, vid en anhörigs begravning eller i en insamling till det internationella arbetet för bistånd och utveckling.

Som medlem är du välkommen att ta del av det kyrkan erbjuder. Och glöm inte att du är med i kampen för kärlek, människovärde och livskvalitet.

DITT MEDLEMSKAP BETYDER MYCKET FÖR MÅNGA

Att vara medlem i Svenska kyrkan innebär inte bara att du kan gifta dig och bli begraven i kyrkan. Du är även med och bidrar till kyrkans många verksamheter, som öppna förskolan och gemenskapsträffar för äldre. Du stödjer ett rikt musikliv och bevarandet av kulturarvet. Och tack vare ditt medlemskap kan Svenska kyrkan Växjö också finnas där för samhällets mest utsatta, både i Sverige och utomlands. Här kan du läsa ytterligare 18 anledningar att vara medlem.

Ditt medlemskap gör det möjligt för Svenska kyrkan Växjö att jobba med:

• Stöd till människor i utsatta livssituationer, bland annat genom Diakonicentrum
  • Besök på häktet
  • Familjerådgivning
  • Att förmedla hopp till barn och vuxna i sorg
  • Sjukhuskyrkan som finns där när livet blir tufft
  • Stöd vid olyckor och kris

Tack för att du betalar kyrkoavgiften! Ditt medlemskap gör skillnad.

GÅ UR SVENSKA KYRKAN VÄXJÖ

Svenska kyrkans verksamhet i Sverige och utomlands bekostas av medlemsavgiften, som också kallas kyrkoavgift. Den administreras av Skatteverket och betalas i samband med deklarationen. Längst ner på sidan kan du räkna ut din kyrkoavgift.

Om du vill avsluta ditt medlemskap måste du skicka in en skriftlig begäran om utträde. Läs vidare om utträde ur Svenska kyrkan här.

Kontakta Svenska kyrkan Växjö, tel: 0470-70 48 00 för mer information.  Du är alltid varmt välkommen tillbaka som medlem, om du så önskar.