Ett familjefoto utomhus. En av sönerna gör en gest med armarna.
Foto: Alex Giacomini /Ikon

Barn och familj

Svenska kyrkan har en stor och omfattande barn- och familjeverksamhet. Du har massor av grupper att välja mellan inne i Växjö och på landsbygden. Välkommen till en gemenskap för stora som små.

En bebis på golvet tittar på ett gosedjur som föreställer ett får.

För små barn

Ta del av Svenska kyrkan Växjös rika utbud av aktiviteter och verksamheter för små barn tillsammans med vuxen. Det finns många olika aktiviteter och tider att välja mellan, runt om i kyrkor och församlingshem.

Ett barn som står bredvid ett annat sjunger glatt.

För barn i låg- och mellanstadiet

Under skolterminen anordnas flera aktiviteter och grupper för barn i skolåldern. Det finns många olika grupper, tider och platser att välja mellan. Välkomna till den grupp som passar er bäst.

En mamma sitter med sin lilla bebis vid ett utebord.

För föräldrar

Du är stark, du är enastående. Föräldraskapet innebär både glädjeämnen och svårigheter. Här får du möta andra föräldrar och utbyta erfarenheter.

En man och en liten pojke bär tillsammans på ett stort rött kors med olika klistermärken.

Gudstjänster för barn

I Svenska kyrkan Växjö anordnas varje vecka familjegudstjänster för både små och stora. Läs mer om barngudstjänster och se vilka planerade gudstjänster som är speciellt anpassade för barn.

Några barn står bredvid varandra och sjunger framme i kyrkan. En kvinna kompar på piano.

Barnkörer

I Svenska kyrkan Växjö finns det många barnkörer för olika åldrar och med lite olika inriktningar. Välkomna till den kör som passar er bäst.

Appen kyrkan

Kyrkan är Svenska kyrkans app för barn i förskoleåldern. I den kan du besöka en kyrka för att bland annat spela på orgeln, hälla vatten i dopfunten och måla ett kyrkfönster. Här kan du läsa mer.