Församlingsresa

Måndag 27 maj

Välkommen till Pythagoras Industrimuseum och årets guidade församlingsresa.

Kl. 8.30 avreser vi med abonnerad buss från Vaxholm ca 8 mil upp till Norrtälje. Samling sker kl. 8.15 utanför Vaxholms församlingsgård, Hamngatan 25.
Ett snabbstopp för påstigning görs även vid busshållplats Pålsundsvägen (vid Cirkle K). För er som reser från Resarö är det samling vid Ytterby busshållplats, (vid ICA), ca kl. 8.45.
  Vi beräknar att vara framme i Norrtälje runt kl.10.00 och då serveras en morgonfika i museets kafé. Där får vi under förmiddagen kliva in i ett levande motormuseum och ta del av ett stycke maskinhistoria och dess tekniska utveckling. Under turen visas vi runt i fabriken, på affärskontoret och i en arbetarbostad med trädgård. Vi får även en viktig historisk inblick i människors arbetsliv med dess levnadsvillkor under tidigt 1900-tal.
  Vid lunchtid är vi åter i bussen för en kortare färd ner till Pensionat Granparken för en välsmakande strömmingslunch med kaffe på maten. Kl.14.30 börjar hemresan som går längs kustvägen med en avstickare till Butik Wira Bruk och deras presentshop. Beräknad hemkomst till Vaxholm ca kl.17.30.

Bra att veta inför resan: om ni behöver ett praktiskt stöd under vår utfärd, så är det viktigt att ni själva ordnar med er egen ledsagare. I övrigt behövs bekväma promenadskor och kläder efter väder. Glöm inte era vattenflaskor.

Vi som är med på resan är diakon Christina Bursjö, diakoniassistent Maria Watolla, präst Annika Sandell Nilson och kyrkoherde Madeleine Sarenfält.
Välkomna!