Vaxholms församling Besöksadress: Hamngatan 25, 18532 Vaxholm Postadress: BOX 38, 18521 VAXHOLM Telefon:+46(8)54130003 E-post till Vaxholms församling

Konfirmation

Nu kan du anmäla dig till konfirmation: veckoläsning eller sommarläger 2018-19, välkommen! Konfirmationen ger Dig en chans att diskutera, samtala. Fundera över vem Du är och vad Du tror.

Vad är Konfirmation?

Konfirmationen ger dig en chans att diskutera, och samtala om frågor och ämnen som du kanske inte annars talar om. Du får fundera över vem du är och vad du tror.

Konfirmationsläsningen handlar om Gud,
Jesus, Anden och tro samt om att bekräfta sitt dop. Om vad som är rätt och orätt, om vänskap, kärlek, sex och om meningen med livet.

Du träffar nya vänner, leker och gör roliga saker tillsammans med andra och förhoppningsvis blir konfirmandtiden ett minne för livet. Konfirmandtiden avslutas med en konfirmationsgudstjänst där ditt dop bekräftas.

Hoppas vi ses!

Lotta Crispin Back, barn- och ungdomspräst

Vinter/vårgrupp (alternativ 1)

Veckoläsning
Tid:
kl.16.30-19 i Resarö kapell. Torsdagar ojämna veckor.

Start: torsdag 4 oktober (obs! jämn vecka).
Läger på Bogesunds slottsvandrarhem
fredag 26/10 - tisdag 30/10 2018.

Konfirmation: söndag 28 april kl.11 2019.

Avgift: ingen avgift

Antal platser: 15

Anmälan: senast 28 september 2018.
Anmälan längst ned på sidan.

Sommargruppen (alternativ 2)
Anmälan är stängd. Platsantalet är fullt.
Platser finns kvar till Vinter/vårgruppen.

Vi åker på sommarläger till Björkögården, Väddö 24/6-4/7 2019.
Vi träffas 4-5 söndagar, ca en gång i månaden innan lägret.

Tid: första träffen, 18/11 (tid meddelas senare)  i församlingsgården, för att sedan fira gudstjänst i Vaxholms kyrka.

Läger: vi startar med dagläger 18/6 - 19/6  sedan åker vi på läger till Björkögården, Väddö 24/6 - 4/7.

Start: 18 november 2018, därefter ca 5 söndagar under våren 2019.

Konfirmation: söndag 7 juli 2019 i Vaxholms kyrka.

Avgift: 4 500 kronor inkl. anmälningsavgift 500 kronor.
(Vid behov kan församlingen erbjuda ekonomiskt stöd.)

Antal platser: 35

Anmälan: Anmälan är stängd. Platsantalet är fullt.
Platser finns fortfarande till Vinter/vårgruppen.

Kontakta Lotta Crispin Back för info.
Epost till Lotta

Gålölägret

Vad betyder det att alla människor är lika mycket värda?
Att alla är skapade till Guds avbild?
Hur märks det?
Gålölägret är ett konfirmationsläger som välkomnar ungdomar med och utan funktionsvariation. Grundtanken med Gålölägret är att ungdomar från särskola, grundskola och resursklasser ska få möjlighet att lära känna varandra och kunna bli vänner. Lägret vill verka för att minska utanförskap och öka förståelsen för olika livssituationer. Gålölägret har funnits sedan 1989 och utvecklades på Gålö utanför Stockholm. Lägret startades med Åhuslägret, ett konfirmationsläger i Skåne, som förebild och har drivits av en ideell förening sedan dess. Föreningen Integrerad Ungdomsverksamhet har samverkat med såväl Stockholms stift som Svenska Scoutförbundet och Högalids församling. Fr o m 1 februari 2017 kommer Högalids församling att ta över ansvaret för att driva Gålölägret, fortsatt i samverkan med FIU. (www.ansgarsgarden.se).
De flesta som konfirmeras på Gålölägret är mellan 14 och 18 år. Alla som arbetar på Gålölägret har erfarenhet av barn och unga med funktionshinder. Några har själva varit konfirmander på lägret.
Konfirmationspräst är Gunilla Lindén, präst i Högalids församling, som har lång erfarenhet av arbete med konfirmander. Gunilla är författare till Handbok för unga konfirmandledare och Handledning till konfirmandboken (Verbum 2013) och var projektledare för arbetet med Konfirmandboken (Verbum 2013). Konfirmandboken tilldelades 2013 Svenska Publishingpriset som bästa svenska läromedel.
Kostnad för lägret är 6 000 kronor. I den summan ingår helpension och alla aktiviteter under konfirmationstiden.
Information och anmälan till Christofer Jerndal 070-6539881 eller info@galo.nu Efter konfirmationen bjuds ungdomarna in till en åretruntverksamhet med träffar en gång i månaden. Träffarna äger rum i Högalidskyrkan på Södermalm i Stockholm.
Läs gärna mer om Gålölägret på www.galo.nu

Anmälan till konfirmation i Vaxholms församling. Du kan anmäla dig till ett av alternativen. Prästen Lotta Crispin Back, tar emot anmälan och kommer kontakta dig i september/oktober.

Varför behöver vi hantera era personuppgifter inom avdelning ungdom/konfirmation i Vaxholms församling? 25 maj 2018 blev den europeiska dataskyddsförordningen (GDPR, General Data Protection Regulation) lag i Sverige. Den nya lagen syftar till att stärka individens integritet. Under tiden en ungdom är delaktig i en ungdomsgrupp/konfirmationsgrupp i Vaxholms församling i Svenska kyrkan, behöver vi ha relevanta personuppgifter. Detta för kunna bedriva verksamheten på ett lagligt, kvalitativt, tryggt och informativt sätt och för att uppnå målen i verksamheterna. T ex att döpa och konfirmera en ungdom. Vi behöver då ha relevanta personuppgifter till ungdomarna som är under 18 år och till deras målsmän/vårdnadshavare. Läs mer: datainspektionen.se