Vaxholms församling Besöksadress: Hamngatan 25, 18532 Vaxholm Postadress: BOX 38, 18521 VAXHOLM Telefon:+46(8)54130003 E-post till Vaxholms församling

Konfirmation

Nu kan du anmäla dig till konfirmation: vinterveckoläsning eller Obs! anmälan stängd till alt.1.sommarläger 1 (juni/juli) eller 2 (augusti) 2019-20 OBS! ändrade datum för alternativ 2. välkommen! Konfirmationen ger Dig en chans att diskutera, samtala. Fundera över vem Du är och vad Du tror.

Vad är Konfirmation?

Du kan anmäla dig/din ungdom från mitten av juni i webbformuläret här nedan. När du gjort din anmälan får du en bekräftelse per mail.

Konfirmationen ger dig en chans att diskutera och samtala om frågor och ämnen som du kanske inte annars talar om. Du får fundera över vem du är och vad du tror.

Konfirmationsläsningen handlar om Gud, Jesus, Anden och tro samt om att bekräfta sitt dop. Om vad som är rätt och orätt, om vänskap, kärlek, sex och om meningen med livet.

Du träffar nya vänner och växer som människa i en varm gemenskap. Vi leker, lär oss och gör roliga saker tillsammans och förhoppningsvis blir konfirmandtiden ett minne för livet.
Konfirmandtiden avslutas med en konfirmationsgudstjänst där ditt dop bekräftas.

Hoppas vi ses!

Lotta Crispin Back, barn- och ungdomspräst

I Vaxholms församling kan du
konfirmeras på tre sätt:

Du kan anmäla dig/din ungdom i webbformuläret här nedan. När du gjort din anmälan får du en bekräftelse per mail.

Vinter -Veckogruppen

Tid: kl.16.30-19 i Resarö kapell. Torsdagar, ojämna veckor.
Start: torsdag 10 oktober.
Läger: på Bogesunds slottsvandrarhem fredag 25/10 - tisdag 29/10 2019
Konfirmation: söndag 26 april kl.11 2020. Genrep 25/4 kl.9-15.
Avgift: ingen avgift
Antal platser: 15
Anmälan: senast 27 september 2019 till Lotta Crispin Back, präst.

Anmälan stängd för alt.1
Sommargruppen-Läger (alternativ 1)

Vi åker på sommarläger till Björkögården, Väddö 22/6 - 2/7 2019.
Vi träffas 4-5 söndagar, ca en gång i månaden innan lägret.

Tid: första träffen, söndag 24/11 2019 (tid meddelas senare) i församlings-
gården, för att sedan fira gudstjänst i Vaxholms kyrka
Läger: vi startar med dagläger 16/6 - 17/6 sedan åker vi på läger till
Björkögården, Väddö 22/6 - 2/7
Start: 24 november 2019, därefter ca 5 söndagar under våren 2020.
Konfirmation: söndag 5 juli kl.11 2020 i Vaxholms kyrka.
Genrep: lördag 4/7 kl.9-15
Avgift: 4 500 kronor inkl. anmälningsavgift 500 kronor.
(Vid behov kan församlingen erbjuda ekonomiskt stöd.)
Antal platser: 25
Anmälan: senast 27 september 2019 till Lotta Crispin Back, präst,

SOMMARGRUPPEN -Läger (ALTERNATIV 2)
Obs! ändrade datum!

Vi åker på sommarläger till Björkögården, Väddö 3/8 - 9/8 2020.
Vi träffas 4-5 söndagar, ca en gång i månaden innan lägret.

Tid: första träffen, 17/11 2019 (tid meddelas senare) i församlingsgården.
Läger: Björkögården, Väddö 3/8- 9/8. Efterföljande dagläger i Vaxholm 11/8 - 13/8.
Start: 17 november 2019, därefter ca 5 söndagar under våren 2020
Konfirmation: söndag 16 augusti kl.11 2020 i Vaxholms kyrka
Genrep: lördag 15/8 kl.9-15
Avgift: 4 500 kronor inkl. anmälningsavgift 500 kronor.
(Vid behov kan församlingen erbjuda ekonomiskt stöd.)
Antal platser: 20
Anmälan: senast 27 september 2019 till Lotta Crispin Back, präst,
se baksidan.

Kontakta Lotta Crispin Back för info.
Epost till Lotta

Gålölägret

Vad betyder det att alla människor är lika mycket värda?
Att alla är skapade till Guds avbild?
Hur märks det?
Gålölägret är ett konfirmationsläger som välkomnar ungdomar med och utan funktionsvariation. Grundtanken med Gålölägret är att ungdomar från särskola, grundskola och resursklasser ska få möjlighet att lära känna varandra och kunna bli vänner. Lägret vill verka för att minska utanförskap och öka förståelsen för olika livssituationer. Gålölägret har funnits sedan 1989 och utvecklades på Gålö utanför Stockholm. Lägret startades med Åhuslägret, ett konfirmationsläger i Skåne, som förebild och har drivits av en ideell förening sedan dess. Föreningen Integrerad Ungdomsverksamhet har samverkat med såväl Stockholms stift som Svenska Scoutförbundet och Högalids församling. Fr o m 1 februari 2017 kommer Högalids församling att ta över ansvaret för att driva Gålölägret, fortsatt i samverkan med FIU. (www.ansgarsgarden.se).
De flesta som konfirmeras på Gålölägret är mellan 14 och 18 år. Alla som arbetar på Gålölägret har erfarenhet av barn och unga med funktionshinder. Några har själva varit konfirmander på lägret.
Konfirmationspräst är Gunilla Lindén, präst i Högalids församling, som har lång erfarenhet av arbete med konfirmander. Gunilla är författare till Handbok för unga konfirmandledare och Handledning till konfirmandboken (Verbum 2013) och var projektledare för arbetet med Konfirmandboken (Verbum 2013). Konfirmandboken tilldelades 2013 Svenska Publishingpriset som bästa svenska läromedel.
Kostnad för lägret är 6 000 kronor. I den summan ingår helpension och alla aktiviteter under konfirmationstiden.
Information och anmälan till Christofer Jerndal 070-6539881 eller info@galo.nu Efter konfirmationen bjuds ungdomarna in till en åretruntverksamhet med träffar en gång i månaden. Träffarna äger rum i Högalidskyrkan på Södermalm i Stockholm.
Läs gärna mer om Gålölägret på www.galo.nu

Anmälan till konfirmation 2019/2020 i Vaxholms församling. I augusti/september kommer Lotta Crispin Back att höra av sig angående plats.

Anmälan till Vinter-veckogruppen

Anmälan till Sommarläger alternativ 1

Anmälan till Sommarläger alternativ 2

När du anmäler dig till konfirmation kommer vi att behandla personuppgifterna ni angett i formuläret i vårt anmälningssystem. Vi kommer att vara försiktiga med uppgifterna så att bara de som behöver läsa dem kan komma åt dem. Vi kommer också att radera uppgifterna efter konfirmationsårets slut.