Temakvällar 2019– Vad säger Jesus?

Det här året samlas vi kring Jesus - Nya testamentets huvudperson.

Bild: Linda Mickelsson /Ikon

Jesus - försonare, förebild och aktivist.

Vi träffas en gång i månaden i någon av pastoratets församlingsgårdar där vi samtalar utifrån nedanstående ämne. Vi får lyssna till andra och dela våra egna tankar.
Välkommen till samtal med andra kring Jesus!

Dag: Torsdagar 1 gång i månaden
Tid: Kl 19–20.30. Gästen talar i ca 45 min. Därefter fikar vi och talar tillsammans den återstående tiden.

• 14/2 Kyrkan hus, Skyttorp: Jesus, den första barnombudsmannen! - om en människosyn som ser barn som fullvärdiga människor och vilka konsekvenser det medför om vi gör allvar av det.
    Gäst: Nina Carlsson Garlöv, stiftspedagog
  • 7/3 Storvreta församlingsgård: Jesus, den första människorättsförsvararen! - om en människosyn som ger alla samma rättigheter, här och i hela världen och vilka konsekvenser det medför om vi gör allvar av det!
    Gäst: Bo Forsberg, fd generalsekreterare för biståndsorganisationen Diakonia. Känd radioröst från Tankar för dagen.
  • 4/4 Trekanten, Vattholma: Måste och kan man förlåta allt?
    - om att känna sina egna gränser, att förlåta sig själv och andra och vilka konsekvenser livet får om vi lever så.
    Gäst: Karin Johannesson Uppsala Stifts nya biskop

Varmt välkommen!

Ladda ner din egen folder här