I en tid av pandemi

Herre, vi kommer till dig med all vår ängslan och vår rädsla för det virus som nu drabbar hela världen. Möts oss i ovissheten, i oron för de mest utsatta, för anhöriga och vänner. Vi ber om kraft och uthållighet. Hjälp oss att mitt i allt inte tappa blicken och omsorgen om varandra. Amen

Nya rekommendationer

Från och med 9 februari lättar Folkhälsomyndigheten på rekommendationerna.
Folkhälsomyndigheten hemställer till regeringen om att covid-19 ska upphöra att vara en allmän- och samhällsfarlig sjukdom.

Myndighetsrekommendationer från den 9 februari:

  • Stanna hemma och undvik nära kontakt med andra om du är sjuk med symtom som kan vara covid-19.
  • Folkhälsomyndigheten rekommenderar vuxna personer som inte har vaccinerat sig att vidta särskilda försiktighetsåtgärder. Det innebär att dessa personer bör undvika trängsel och stora folksamlingar inomhus. De ovaccinerade som tillhör en medicinsk riskgrupp löper större risk för allvarlig sjukdom. Risken för allvarlig sjukdom ökar även i takt med stigande ålder.

Läs mer på Folkhälsomyndigheten

--------------------------------------------------------------------
Pastorsexpeditionen
Expeditionen är öppen för besök (se information på sidan församlingsexpeditionen). 

Digitala gudtjänster och andakter
För dig som inte vill eller kan lämna hemmet finns möjlighet att fira gudstjänst via digital media (läs mera på sidan digital kyrka) eller besök vår Youtube-kanal (Vattholma pastorat) och Facebook-sidor.

Hjälp med att handla
Om du behöver hjälp med att handla så hjälper vi gärna till. I så fall ringer du vår expedition 018-36 62 10 så ordnar vi det.

Telefonfika
Sitter du ensam och önskar sällskap till kaffet? Ring expeditionen 018- 36 62 10 så bokar vi in en tid för telefonfika med telefongruppen!

Har du funderingar eller vill samtala med någon om situationen som pågår/har pågått är du välkommen att höra av dig till mig, diakonen eller någon av de andra prästerna (se kontaktuppgifter längre ned på sidan). Du är såklart också välkommen att ringa expeditionen 018-36 62 10 så hjälper vi dig vidare.

Varma hälsningar Eva Åsjö kyrkoherde, 070-299 52 80 

Du kan läsa mer på Svenska kyrkans hemsida 

Kyrkan är en helig plats där gudstjänster, musikevenemang och andra verksamheter är trygga och positiva sammanhang för många.

Pastoratet tillämpar de rekommendationer och beslut som fortlöpande ges från Folkhälsomyndigheten och Sveriges regering.

Gudstjänster
Vid mässorna som firas fortsätter vi att tillämpa försiktighetsåtgärder och
vi håller säkert avstånd till varandra.

Vid utdelning av nattvarden så kommer vi använda intinktion, vilket innebär att man doppar brödet i vinet/druvjuice. Detta sker med försiktighet så att inte fingrarna nuddar vinet. Vid nattvardsfirandet så tar vi inte varandra i hand när vi önskar varandra ”Guds frid” utan det går lika bra att vi uttalar orden och tittar på varandra.  

I våra böner får vi bära fram alla som är drabbade på olika sätt, för de sjuka och de som är oroliga och rädda.

I dessa tider
behöver vi vara rädda om varandra och visar extra omsorg om de som tillhör riskgruppen.

Vi uppmanar varandra att: 
- vara noga med handhygienen och att undvika att handhälsa (ladda ner handtvättsramsan). Att vinka och säga ”Hej” är också trevligt!

- ha säkert avstånd  och undvik närkontakt till din nästa

- stanna hemma om du känner dig krasslig

- hosta eller nys i armvecket om du behöver

Vi hjälper gärna till :-)

Ring expeditionen 018-36 62 10 så ombesörjer vi detta för dig. Välkommen med ditt samtal!

Kaffekopp och mobilhörlurar

Telefonfika

För dig som av olika skäl inte kan gå ut och träffa andra, men önskar sällskap till fikat erbjuder vi fika på distans - telefonfika! Ring diakon Charlotta eller expeditionen så stämmer vi träff!