Kyrkor , kapell och församlingslokaler

Svenska kyrkan, Tensta-, Lena- och Ärentuna församlingar, har tre vackra kyrkor från tidig medeltid som vi använder vid gudstjänster och kyrkliga handlingar. Sedan 1979 har vi även ett kapell i Storvreta, eftersom större delen av befolkningen i Ärentuna församling bor där, ca 5 km från Ärentuna kyrka.

Över till vänster är Storvreta kapell och församlingsgård, över till höger Tensta kyrka, neder till vänster Lena kyrka och neder till höger Ärentuna kyrka Bild: Mats Wilhelm

FÖRSAMLINGSgård/sockenstuga

Intill till både Tensta- och Lena kyrka ligger en Sockenstuga. Vi lånar eller hyr gärna ut dem i samband med dop, vigsel eller begravning.
Kapellet i Storvreta ligger i anlsutning till Församlingsgården där också möjlighet finns till att hyra lokaler i samband med förättningar. Kontakta expeditionen för mer information 018-36 62 10 eller skicka e-post till Vattholma pastorat.

Tensta Sockenstuga

Sockenstugan i Lena

Församlingsgården i Storvreta

Vid Ärentuna kyrka finns Ärentuna hembygdsgård, som kan hyras för olika tillställningar. För mer information kontakta Hanna Bemerud 018-36 71 44.