Konfa 2019-2020

Konfirmationen är ett erbjudande till dig som är nyfiken på livet och vill veta mer om kristen tro och vad den kan betyda för dig. Under konfirmandtiden får du genom diskussioner, samtal och gudstjänster möjlighet att fundera över vem du är och vad du tror.

Välkommen som konfirmand!

Vattholma pastorat genomför konfirmationsläsning för alla som vill vara med om ett konfaår på hemmaplan och är runt 14 år.
Du som är äldre kan också konfirmeras. Läs mer här

Du anmäler dig i formuläret längre ner på sidan!

Konfirmationstiden är en unik möjlighet att under en period få stanna upp och fundera kring tros- och livsfrågor. Den handlar om det som berör Livet i det stora och i det lilla.
Hur känns det att vara kär?
Vem är jag egentligen?
Finns det rättvisa?
Kan man tro på en Gud? Jesus?
Träffarna fylls av lek, musik, kreativt skapande, värderingsövningar och mycket mer. Förutom de vanliga träffarna ingår även läger och gudstjänster oavsett vilken grupp man väljer.

Konfaåret startar i september och ett upptaktsläger är inbokat
25-26 oktober i bygdegården, Tensta. Det gäller för alla grupper, liksom ett storlägerFinnåkers kursgård, Västerås 13–16 mars.
Det är helt fritt att välja vilken grupp man vill då alla alternativ är gratis. Det är också helt OK att börja i en grupp och sedan byta eller sluta.

Konfirmation är öppen för alla!
Om du är fundersam över hur/om din tonåring passar in i just dessa grupper så hör av dig.
Konfirmation i dag är ofta ett minne för livet. Vi hoppas på ditt stöd i detta. På inskrivningen är du naturligtvis välkommen med! Då träffar du ansvarig ledare och präst för respektive grupp.

Konfirmandarbetslaget i Vattholma pastorat genom
Samuel Holmberg, Fritidsledare (se kontaktuppgifter nedan)

Sista anmälningsdag är den 4 september för alla grupper

Se utförligare beskrivning av konfagrupperna nedan.
Nedan kan du anmäla dig direkt i formuläret!

PS. Om inget av de här alternativen passar dig, kan du välja att bli kontaktad av oss för info om andra grupper. Du anmäler detta längst ner i formuläret nedan. DS

LAN-KONFA i Vattholma

Du som gillar att spela dataspel – det här är gruppen för dig.

Den här konfagruppen träffas utöver upptaktsläger och marslägret främst på tre stycken LAN-helger. Upplägget för de helgerna är att du som deltagare tar med dig din egen dator eller konsol, och vi spelar olika spel tillsammans och enskilt. Spelandet varvar vi med att ha konfirmationspass och prata om den kristna tron, Jesus, frågor som berör våra liv, att vara medmänniska och många andra ämnen om tro och liv.

Där det går så använder vi spelen i konfirmationspassen, tillexempel genom att spela spel som har fokus på samarbetsövningar. Eller genom spelet Testament som är ett RPG där vi spelar igenom delar av Gamla Testamentet. Spelet Testament tillhandahåller vi. Och de spel vi spelar gemensamt som organiserad aktivitet kommer att vara gratis spel på Steam.

Vi kommer avsluta konfa året med att åka på Dreamhacksummer 2020 i Jönköping tillsammans.​

Startdatum: 25 september kl 16–18 i Storvreta församlingsgård.
LAN 8-10/11, 2-4/1, 24-26/4, Dreamhack 2020
Upptaktsläger: 25/10 kl 19 – 26/10 kl 11.30 i Tensta
Konfirmation 21 juni 2020

MUSIKKONFA i Storvreta

Ett läsår fullt av musik och spel, låtsnickeri och mycket mer.

Vi utgår från låtar vi kan och lära oss hitta nya vägar in i musiken och oss själva.
Genom musiken får vi också lära oss känna bibeln och dess budskap och fundera över hur tro och liv kan höra ihop. Dessutom blir det drama, värderingsövningar, lekar, läger och annat som hör konfan till. Även du som inte sjunger eller spelar något instrument är välkommen med, bara lust och vilja finns. Instrument finns men ta gärna med eget.
Under året bestämmer vi oss för en showresa som vi sedan åker på.

Gruppen träffas varannan tisdag med start 24/9 kl 16–19 i Storvreta församlinsgård, samt en söndag i månaden.

Start: 24 september kl 16-19 i Församlingsgården i Storvreta.
Storläger
på Finnåkers kursgård, Västerås 13–16/3
17 maj 2020

KLIMATKONFA i Vattholma

Klimatkonfa– det handlar om klimatet och jordens framtid!

Tänker du som Greta Thunberg att vi måste sluta förstöra vårt klimat nu för att rädda jorden!?  Tillsammans kan vi börja ställa om! Vi lär oss hur och börjar göra tillsammans. Vi funderar på om Gud vill nåt med jorden och oss? Vi läser och samtalar om vem Jesus är och vad han säger om oss och hela skapelsen, om hopp helt enkelt!

Vi börjar hösten med att åka på en minitågluff, och mot slutet av året så planerar och genomför vi en gör vi en klimataktion.

Start: Varannan tisdag samt en söndag i månaden med start 24/9 kl 15.30–18 på Trekanten, Vattholma.
Konfirmation 10 maj 2020

ALPHA-konfa i Storvreta

Kan man vara kristen idag? Vad tror kristna riktigt på och hur lever man som kristen? Vem är Jesus och vad är meningen med livet? Varför ska man läsa Bibeln?

Om du vill diskutera livets stora frågor och undrar vad kristendomen har för svar på dessa är detta gruppen för dig! Vi funderar på hur de val vi gör och vad vi tror på påverkar våra liv. Förutom diskussioner kring stora och små ämnen blir det lekar, några övernattningar och också en kortare resa.

Start: Vi träffas i Storvreta församlingsgård varannan torsdag 16.30-18.00 med start 19 september 16.30 och en söndag i månaden 11.00-14.00.
Konfirmation 24 maj 2020

Samuel Holmberg

Fritidsledare

Anmäl dig här nedan

Anmälan till konfaåret 19/20! Här kan du anmäla dig till konfirmationsläsning inom Vattholma pastorat. Vi erbjuder 4 olika alternativ.

Vuxenkonfa - katekumenat

Längtar du efter en tro? Söker du ett sammanhang där dina frågor och erfarenheter är utgångspunkten, inte de färdiga svaren? Då kan katekumenatet vara något för dig.

Vuxenkonfa

"Här är jag" - funkiskonfa

Denna grupp är särskilt lämpad för ungdomar med olika funktionsvariationer. Konfirmations-åldern kan variera mellan ca 13-16 år.

"Här är jag"