Prata med oss

Kontakt

Vattholma pastorat Besöks- och postadress: PASTORSEXPEDITIONEN, Ärentunav 3, 74330 Storvreta Telefon: +46(18)366210 E-post till Vattholma pastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Konfa 2017-2018

Konfirmationen är ett erbjudande till dig som är nyfiken på livet och vill veta mer om kristen tro och vad den kan betyda för dig. Under konfirmandtiden får du genom diskussioner, samtal och gudstjänster möjlighet att fundera över vem du är och vad du tror.

Välkommen som konfirmand! 

Vattholma pastorat genomför konfirmationsläsning för alla som vill vara med om ett konfaår på hemmaplan och är runt 14 år.
Du som är äldre kan också konfirmeras. Läs mer här

Konfirmationstiden är en unik möjlighet att under en period få stanna upp och fundera kring tros- och livsfrågor. Den handlar om det som berör Livet i det stora och i det lilla. Hur känns det att vara kär? Vem är jag egentligen? Finns det rättvisa? Kan man tro på en Gud? Jesus?
Träffarna fylls av lek, musik, kreativt skapande, värderingsövningar och mycket mer.
Förutom de vanliga träffarna ingår även läger och gudstjänster oavsett vilken grupp man väljer.

Konfaåret startar i september och ett upptaktsläger är inbokat
13-14 oktober i bygdegården, Tensta. Det gäller för alla grupper, liksom ett läger på Stiftsgården i Rättvik den 16-19 mars.
Det är helt fritt att välja vilken grupp man vill då alla alternativ är gratis. Det är också helt OK att börja i en grupp och sedan byta eller sluta.

Sista anmälningsdag är den 3 september för alla grupper 

Se utförligare beskrivning av konfagrupperna nedan.

Faktafoldern kan du ladda hem här
Nedan kan du anmäla dig direkt i formuläret!

VECKOKONFA

I veckokonfan träffas vi varje vecka i församlingsgården i Storvreta. Vi leker, pysslar, spelar teater m.m.
Samtidigt utforskar vi bibelns och kyrkans värld, ställer frågor, har samtal och gör värderingsövningar. Det är uppehåll under loven. Träffarna börjar med fika kl 15 och avslutas med ung mässa i kapellet kl 17.

Startdatum 20 september kl 15–17 i Storvreta församlingsgård
Upptaktsläger 13 okt kl 19 –14 oktober kl 11.30 i Bygdegården, Tensta
Storläger 16–19 mars i Rättvik
Konfirmation 5-6 maj i Ärentuna kyrka

GLOBALKONFA 

Det pågår många intressekonflikter runt om i världen idag. Många är svåra att förstå. Många tycks vara utan slut. Ofta har religionen stor betydelse för uppkomsten och utvecklingen av konflikterna. Många hemska handlingar begås i religionens namn, samtidigt som det religiösa idealet tycks vara fred. Öst och väst, fattiga och rika, ställs mot varandra och skilda kulturella uttryck leder ofta till brist på tolerans.   Konfirmationstiden kommer att handla om var den kristna tron finns i vår moderna tid. Vad vi kan göra i, med och för våra liv.
Vi träffas utvalda torsdagar och söndagar under ht-17 och vt-18.

Start 28 september kl 16.30-19 i Trekanten, Vattholma.
Upptaktsläger 13 oktober kl 19–14 oktober kl 11.30 i Bygdegården, Tensta
Storläger 16–19 mars i Rättvik
Resa till Krakow 10–14 maj.
Konfirmation i Lena kyrka lördag 26 maj kl 11. 

Begränsat antal platser.

E-sportskonfa

Den här konfagruppen träffas utöver upptaktslägret och marslägret några få gånger men med övernattningar nästan alla gånger. Gruppen kommer att fungera som en vanlig konfaläsning, men också jobba lite utifrån ett datorspel som behandlar ämnen som etik och moral. Nätterna under övernattningarna viker vi till fritt datorspelande. Du tar med dig egen dator. Vi träffas alla gånger förutom storlägret i församlingsgården i Storvreta.     

Inskrivning och upptakt 20 september kl 18-20.30
Upptaktsläger 13 okt kl 19-14 oktober kl 11.30 i Bygdegården, Tensta
Övernattning 10 nov kl 19 -12 nov kl 13 i Församlingsgården, Storvreta
VinterLan 2-4 januari
Storläger 10-13 mars i Rättvik
Konfirmation  5-6 maj i Ärentuna kyrka

SOMMARKONFA

Sommarkonfa är alternativet för dig som

  • Har mycket att göra under terminerna
  • Gillar tanken på att göra konfan i ett svep
  • Tycker om sommaren och att vara ute
  • Vill upptäcka en annan del av Sverige
  • Lockas av att åka på läger

Sommarkonfan ger möjlighet att konfirmeras på läger samtidigt som det händer på hemmaplan. Vi kommer att ha ett fåtal träffar under läsåret, alla kopplade till gudstjänst i Tensta församling, för att sedan ses intensivt under tre veckor i sommar direkt efter skolavslutningen. Upplägget är att först har vi en veckas dagläger i Skyttorp. 18-24/6 är vi på Hållandsgården i Jämtland. Då ingår också ett par dagars fjällvandring med övernattning i tält.
Obs! Vi är där över midsommar.
Sista konfaveckan har vi dagläger på hemmaplan igen för att förbereda oss för själva konfirmationen som sker 1 juli i Tensta kyrka.

Upptaktsläger i Bygdegården, Tensta: 13 okt kl 19-14 oktober kl 11.30
Tre träffar under läsåret: 3 december, 4 februari och 25 mars
Storläger i Rättvik: 16-19 mars
Sommarläger: Några dagar i vecka 24 o 26 i Skyttorp, och v.25 i Jämtland
Konfirmation: 1 juli i Tensta kyrka

Ledare: Kristina Lockner och Emmeli Andersson

Anmäl dig här nedan

Anmälan till konfaåret 17/18! Här kan du anmäla dig till konfirmationsläsning inom Vattholma pastorat. Vi erbjuder 4 olika alternativ. Du anger ditt 1:a handsalternativ respektive ditt 2:a hands alternativ i textrutorna.

Särskolekonfa -
"Här är jag"- funkiskonfirmation

 

I konfirmationsgruppen ”Här är jag” finns möjlighet att på sitt eget sätt undersöka vad kristen tro är. Vi använder oss av pyssel, drama, musik, berättelser, färg och form, ljuständning och utflykter för att forma konfirmationstiden till en meningsfull tid för konfirmanden. Vid behov använder vi stödtecken eller pictogram. I denna typ av konfirmation är du kanske själv eller tillsammans med andra i en mindre grupp. Stor tonvikt läggs på att hitta det sätt som fungerar bäst för konfirmanden, därför träffar vi gärna konfirmanden tillsammans med vårdnadshavare och/eller personlig assistent innan starten för att lära känna den blivande konfirmanden och se vilka resurser och begränsningar som finns.

Denna grupp är särskilt lämpad för ungdomar med olika funktionsvariationer. Konfirmations-åldern kan variera mellan ca 13-16 år. 

Det är självklart gratis att vara med i Här är jag – konfirmationsgruppen och är man inte döpt ordnar vi det när det passar för konfirmanden och familjen. 

Gruppen träffas i Tunabergskyrkan varannan tisdag kl. 16.30 -18. Dit kommer man med buss 14.
Start tisdagen den 19 september. Sista anmälningsdag den 10 september

E-post: Kristina Åkerman

Tel. 018-430 37 74