Fotoögonblick

Avtackning Björn Dahlman Tensta kyrka 180121

Söndag 21 januari avtackades pastorsadjunkt Björn Dahlman för sitt adjunktsår i Vattholma pastorat.
Vi kommer att sakna dig!
Vi önskar dig lycka till i din nya tjänstgöring.

/Vattholma pastorat

Folkdansmässa i Tensta kyrka 8 oktober 2017

På söndagen dansade Tensta folkdanslag in i kyrkan och bjöd oss på flera olika folkdanser under gudstjänstens gång. Vi fick bl.a. se schottis, hambo och vals.
Ackompanjerade gjorde musiker Erika Lindgren Liljenstolpe, Örjan Englund och Robert Larsson.
Kyrkokören i Tensta & Lena under ledning av Ulrica Sjöström sjöng till den vackra musiken i folkdansmässan som är skriven av Per Harling & Susanne Bågenfelt.

Vi tackar för en fin upplevelse och hoppas på att detta var början på en ny tradition!

Påskdagsmässan i Tensta kyrka var välbesökt och glädjefylld!
Kyrkvärden Bert-Ove avtackades och Britt välkomnades till Tensta församling.
Kyrkokören i Tensta & Lena förärade oss med skönsång och
för barnen fanns plats och tid för lite lek i Birgittakoret.

Efteråt njöt vi av god mat i bygdegården tillsammans och påskharen sprang förbi och lämnade några ägg.

Kyrkträffen 4 april fick uppleva orientalisk dans på nära håll när Carin Nordlund visade upp sin färdighet.
Carin berättade att hon dansat magdans i ca 20 år och har även ingått i en dansgrupp  som uppträdde professionellt.
Även gästerna fick pröva på att dansa till stor succé.

Tack Carin för att du delade med dig!

Tisdag 4 april var det påskvandring i församlingsgården Trekanten i Vattholma. Barn från Vattholmaskolan fick följa med tillbaka i historien till Jesu tid och uppleva vad som hände under Jesus sista dagar.

Nu påskvandras det för fullt i korridorerna i Storvreta församlingsgård.
Det är Jesus sista dagar som dramtiseras och spelas för barn i åk 2-3 från skolor i Storvreta.

Kyrkträffen tisdag 7 mars

Ute föll snön och kylan kröp innanför kläderna. Men på tisdagens Kyrkträff har vi glädjen att få vistas en liten stund på varmare breddgrader när Elina Nilsson och Nathalie Hellström tog oss med på deras resa till Zimbabwe. De delade med sig av sina erfarenheter och visade bilder och film från den lilla byn Zezani som var deras hem i 3 månader hösten 2016. Flickorna var i Zimbabwe som en del av svenska kyrkans praktikantprogram.

På Kyrkträffen tisdag 7 februari hade vi den stora glädjen att få ta del av diakon Daniel Norqvists erfarenheter från St Clara kyrka i Stockholm och hans möte med Gud i ord och musik. Dina åhörare lyssnade med stort intresse.

Bild: Charlotta Sörensen Nilsson

Tack Daniel för musiken och att du delade med dig av dina upplevelser. Du är alltid välkommen tillbaka!

Julkort med hälsning från julmarknaden 3 december vid Storvreta församlingsgård

Många var det som styrde stegen till Församlingsgården på julmarknadsdagen!
Och många granar, kransar, ljus och tomtar fick ett nytt hem denna dag.
På grillen vändes det grillkorv och glöggdoften spred sig sakta över julmarknadstånden.
Tack alla ni som bidrog till Svenska kyrkans julkampanj "Låt fler fylla fem"!
Hoppas vi ses nästa år igen!

Vardagskraft - hantverk o gudstjänst

Torsdagen 27 oktober 2016 lyste flitens lampa stark i Tensta Sockenstuga.
Anita Andersson vägledde glada deltagare in i tennbroderiets mysterier.

Resultatet blev stiliga armband för alla!
Tack Anita för att vi fick del av dina fina kunskaper.

Lördagen 1 oktober fick vi följa med Tensta & Lena kyrkokör, sopran Kristina Lockner och dirigent Janniz Jönsson på en musikalisk resa med Mendelssohn, Tavener, Thompson och Jönsson.
Musikmagi på riktigt. Med hög njutbarhetsfaktor.

Kyrkträffen 4 oktober fick vi ta del av Torbjörn Holback, arkeolog, Fil Kandidatexamen sedan 1993. Han har arbetat med uppdragsarkeologi med Riksantikvarieämbetet, Arkeologiska Uppdragsverksamheten (UV) vid Statens Historiska Museer. Han har arbetat med utredningar, förundersökningar, särskilda arkeologiska undersökningar samt forskningsgrävningar. Han har huvudsakligen undersökt lämningar från yngre neolitikum, yngre bronsålder – yngre järnålder, främst i mälardalsregionen. Hans tema på föreläsningen är "Forntid i vägen?".

Vi fick här ta del av den arkeologiska process kring väg 288 sträckan Gimo-Alunda där han berättade kring de undersökningar och spännande resultat som arkologerna kommit fram till.

Öppna förskolan

Fredag 7 oktober sjöngs det för full hals på Församlingsgården i Storvreta. Klockan 10 styrde många små fötter sina steg till kapellet för sångstunden.
"En liten båt blir ofta våt", och "Imse vimse spindel" var några sånger som sjöngs av glada barn och föräldrar!

Torsdag 16 juni plockades bunkar, vispar, slevar och skedar fram på Församlingsgården. Får då skulle tårta bakas!

Tre superfina konstverk skapades av glada daglägerbarn. Och vi gissar att de var lika goda som de var vackra!

Teaterföreställningen "Miranda och alla djuren" gjorde succé för storpublik på onsdagen den 15 juni. Många var också djuren som kom och besökte Miranda, allt från den lilla musen till den stora elefanten.