Församlingspedagog 100 %

Vi söker dig med hjärta för barn som tillsammans med engagerade lekmän, förtroendevalda och anställda vill bygga församling i gudstjänst och vardag. I våra tre församlingar, Ärentuna, Lena och Tensta har vi ett rikt gudstjänstliv och nära samarbete i vardagsverksamheten med barn och ungdomar.

Vattholma pastorat söker församlingspedagog eller någon med motsvarande kunskaper.

Du blir anställd i pastoratet med bas i Storvreta Församlingsgård och Ärentuna församling. Vid behov kommer också arbete att utföras i Vattholma och Skyttorp. Då Storvreta med omnejd är en inflyttarort för barnfamiljer, vill vi tillsammans med dig utveckla arbetet i åldrarna 0-12 år!
I arbetsuppgifterna ingår att ha en roll i den befintliga verksamheten som Tisdagskul, skolverksamhet, Öppet hus, Söndagskul och familjegudstjänster.
Vi hoppas också att tillsammans med dig kunna utveckla verksamheten för tweens-åldern! Genom ett sådant arbete blir du en brygga från barnverksamheten in i ungdomsarbetet.

På vår arbetsplats finns ett välfungerande arbetslag med 25 anställda med en varm och hjärtlig miljö, där det finns en positiv grundton och en anda av att hjälpas åt. Det är en kreativ miljö där vi gärna provar nya idéer tillsammans.

Du kommer in i ett skede där vi är i startgroparna till att bygga en ny kyrka i Församlingsgården i Storvreta! För gudstjänst- och vardagslivet i församlingen kommer detta innebära stora möjligheter att nå fler barn och unga. Där ser vi att du som församlingspedagog har en viktig del i att dela tro och evangelium med bygdens människor.

I tjänsten ingår att ansvara och driva arbetet med våra skolor. Vi hoppas också att tillsammans med dig kunna utveckla vår relation med förskolorna i bygden!

Vi söker dig som är trygg som person och i din yrkesroll. Då du kommer att jobba med Öppet hus och andakter i olika sammanhang ser vi att du är van vid att leda sångsamlingar. Det är därför också ett plus att du gärna spelar och sjunger.

Vi ser också att du trivs i att leda och driva verksamhet och att du trivs bland människor i olika åldrar. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Meriterande: Utbildning i Bibeläventyret. Du bör ha bil och körkort för tjänsten.

Tillträde: Våren 2023

Ansökan: Skickas till Vattholma pastorat, Ärentunavägen 3, 743 30 Storvreta,
eller vattholma.pastorat@svenskakyrkan.se senast 17 januari 2023

Kontakt: Kh Eva Åsjö eller församlingspräst Karolina Adlarson.
Se nedan.

Vi jobbar utifrån vår vision i församlingsinstruktionen:

”Vi vill vara en öppen gemenskap för alla med möjlighet att växa i tron för att tillsammans ta emot Jesu kärlek och ge den vidare.”
Vårt bibelord: ”Alla skall förstå att ni är mina lärjungar om ni visar varandra kärlek” Joh 13:35