Dopet är en fest i Guds familj

Vill du låta döpa ditt lilla barn? Eller är du ung eller vuxen och vill bli döpt själv? Dopet är en fest då vi firar att den som döps blir en del i Guds stora familj. VÄLKOMMEN TILL OSS!

Dopet är en gåva Gud vill ge till alla människor. En gåva det kan ta ett helt liv att utforska. Det är ett tecken på tillhörighet till kyrkans sammanhang och kallelse, att var och en har en uppgift i världen att verka för förtroende, tillit och respekt.

I vårt land är det fortfarande vanligast med barndop, som ett tecken på att Gud älskar oss innan vi kan få för oss att vi måste göra oss förtjänta av det. Men man kan döpas när som helst under livets gång, t ex i samband med konfirmationen.

Dop kan firas i söndagens gudstjänst, annan tid på söndagen eller dopgudstjänst under någon av våra doplördagar.
Dop bokas minst tre veckor innan.

Vi har dopklänning för utlåning i varje socken.

I samband med dopet har man möjlighet att låna något av våra församlingshem till dopkaffe, lunch eller dyligt. Utan kostnad.
Bokas samtidigt med dopet.

För att boka tid för dop, ring vår församlingsexpedition på
telefon 0647-160 90