Meditativ musik

i Hofterup kyrka - är tillfälligt pausad

Du kommer till kyrkan, nickar till människorna du möter och sätter dig tyst i bänken. Du tar ett djupt andetag, låter axlarna sjunka ner, tänker bort alla ”måsten” och bara är i nuet en stund.

Klockorna ringer, och markerar starten på konserten, och när de tystnat hör du en flöjt från någonstans i rummet. Den spelar så oerhört vackert ett stycke som du inte känner till, när den spelat klart blir det tyst.

En lång tystnad. Har det hänt något tänker du. Då plötsligt spelar en gitarr den Taubelåten du tycker så mycket om. Du blir glad av att du fick höra just den.

Tyst igen. Undra om det blir en lika lång tystnad, tänker du. Och det blir det.

Du hör pianot. Ett klassiskt stycke som du hört förut men inte riktigt kan placera. Vackert är det i alla fall.

Nu börjar du bli van vid den där minutens tystnad som är mellan styckena.

Undra vad det blir nu? Ett blåsinstrument som du inte vet vad det heter börjar spela. Men musiken känner du igen.. det är ju Beatles.

Så håller det på. Olika musikgenrer från olika ställen i kyrkan och så tystnad mellan varje.

Undra hur långt det är kvar? Det borde väl gått en timme snart?

Flöjtisten slutar spela. Går fram till ljuset och blåser ut det. Folk börjar sakta resa sig i bänkarna och gå ut, du följer efter. På vägen ut ser du att det är framställt programblad där all musik som spelades står. Vad bra, då kan jag gå hem och se om det där stycket jag gillade så mycket finns på Spotify.

Undra vad det blir för instrument och musik nästa gång?

Välkommen på en ordlös musikupplevelse där tystnaden och musiken talar.

Meditativ musik är pausad under hösten.