Foto: Amanda Holmblad

Västra Frölunda pastorat och coronapandemin

Här uppdaterar vi om hur vi ställer om under coronapandemin.

Hur gör vi?

Gudstjänster

Från och med 1juli 2021 lättar restriktionerna ytterligare något kring offentliga sammankomster och fler kan välkomnas till kyrkan – om kyrkorummet ger möjlighet till att hålla avstånd. 

När det gäller gudstjänster i kyrkorna i Västra Frölunda pastorat är det lite olika hur hur många rummet tar. Därför hänvisar vi till kalendern på hemsidan för uppdaterad information om gudstjänster i respektive kyrka. 

Vi fortsätter att följa Folkhälsomyndighetens råd och restriktioner och är rädda om varandra. 

För digitala alternativ, se länkar nedan. Tynnereds kyrka livesänder middagsbön varje vardag 12.00 och sin söndagsgudstjänst 11.00. 

Övriga verksamheter

Håll utkik på hemsidan för sommaraktiviteter (länk). Information om hösten verskamheter och aktiviterer uppdateras löpande - se här.

Tips på digitala alternativ med länkar

Högmässa på söndag klockan 11.00 i Tynnereds kyrka livesänds.

 

Lägesuppdateringar

UPPDATERING 2021-07-01

Restriktionerna lättar ytterligare något. Vi följer rådande råd och rekommendationer. 

UPPDATERING 2021-05-18

De nationella rekommendationerna kommer ändras från och med den 1 juni. Vi följer utvecklingen noggrant och när vi får möjlighet att öppna upp våra kyrkor för fler - på ett säkert sätt - så meddelar vi det.

Uppdatering 2021-01-07

Läs aktuella råd och rekommendationer på Folkhälsomyndighetens hemsida (länk)

Rådande restriktioner - uppdatering 2020-11-23

I fredags kom ett välkommet besked från regeringen, att man tillåter 20 personer (exklusive medverkande) att delta i begravningar som ett undantag till 8 personers regeln. 

Uppdatering 2020-11-20

Nya restriktioner gör att vi endast får samlas max 8 personer. Därför har vi beslutat att ställa in alla verksamheter året ut. Information gällande hur vi hanterar kyrkliga handlingar som begravningar kommer. 

Behöver du någon att prata med?

Ensamheten kan kännas påträngande och smärtsam. Tystnaden kan nästan eka i vår tillvaro av pandemirestriktioner. Oro och ängslan över både nära och kära, men också över ekonomi och praktiska göromål, kan kännas tyngande. Då kan det vara skönt att få prata med någon, att få sätta ord på sina känslor och tankar. Kanske har du ett problem du behöver lyfta, eller så vill du bara att någon ringer och frågar hur du mår?

Vi finns här för dig. Du kan boka samtal med präst eller diakon, antingen på plats i ett stort rum där vi kan hålla goda avstånd eller via telefon. Se kontaktlistan nedan för direktkontakt, eller ring expeditionen för att komma vidare. 

Nyhetsbrev - anmäl dig här

Se uppdaterad information om kyrkans aktiviteter och verksamheter här.

Expeditionen - kontakta oss

För allmänna frågor & bokning av dop, vigsel och begravning 

Telefon: 031-731 64 50
Telefontider: Måndag till torsdag 09.00-12.00, 13.00 -15.30. 
Fredag, 10.00-12.00, 13.00-15.30

E-post för allmänna frågor:  Fråga Västra Frölunda pastorat
E-post för bokning: Bokning Västra Frölunda pastorat

OBS! När du mailar om en kyrka eller församling - skriv då i mailet vilken kyrka/församling du avser för att vi snabbare ska kunna hjälpa dig.  

Så behandlar vi dina personuppgifter

Ingvild Fallegård

Ingvild Fallegård

Västra Frölunda pastorat

Kyrkoherde i Västra Frölunda pastorat