Other languages with Google Translate

Vardagsliv i Tynnered

En grupp för daglediga kvinnor. Höstens tema: Livets väg. Vi inleder med fika, fördjupar oss därefter i dagens ämne och avslutar sedan med en andakt. Ibland har vi bibelstudier och ibland gör vi ett studiebesök. Kom som du är och dela dina tankar med andra kvinnor.

Tisdagar 10.00-12.00

Vi inleder våra träffar med fika, fördjupar oss därefter i dagens ämne och avslutar sedan med en andakt. Ibland har vi bibelstudier eller genomför ett studiebesök. Alla kvinnor är välkomna gammal som ung, du som jobbar eller är hemma.

Höstens tema - Livets väg.

Vi går på livets väg. Där kan allting hända. Men Gud finns med oss i allt och vi får med hans hjälp söka efter den smala vägen, Guds väg. Som verktyg i vårt sökande i våra bibelsamtal utgår vi under hösten från pilgrimens sju nyckelord: Långsamhet, frihet, enkelhet, bekymmerslöshet, tystnad, delande och andlighet.

Vi ses i Tynnereds kyrka.
Ansvarig: Lena Andersson, diakon

Program hösten 2019

Tema: Livets väg

3 september
Inledning på temat Livets väg och bibelsamtal om pilgrimens nyckelord långsamhet.

10 september
Ferah Casut berättar om sitt liv.

17 september
Hjördis Andersson har varit missionär i Japan många år och talar om: Den japanska kvinnan.

24 september
Bibelsamtal med Per Eriksson om pilgrimens nyckelord frihet.

28 september obs! Inställd!
Pilgrimsvandring för kvinnor i Ruddalen kl 9-12. Vi samlas kl 9 på parkeringen utanför Tynnereds kyrka.

1 oktober
Studiebesök i Pingstkyrkan. Vi avslutar med en gemensam lunch i Pingstkyrkans café. OBS vi träffas kl 10.00 utanför Pingstkyrkans entré.

8 oktober
Bibelstudie och samtal om pilgrimens nyckelord enkelhet.

15 oktober
Bibelstudie och samtal om pilgrimens nyckelord bekymmerslöshet med komminister Brita Rudberg Österberg.

22 oktober
Besök av församlingen St. Gabriel till Grevegårdens kyrka. Vi ses kl 10.00 i Grevegårdens kyrka och förbereder tillsammans en enkel lunch som vi bjuder St. Gabriel på. Komminister Christian Josefsson guidar oss i kyrkan.

29 oktober
Maria Lågberg berättar om sitt liv.

Bibelstudie och samtal om pilgrimens nyckelord tystnad.

Hur kan man förhindra självmord? Föreläsning och samtal.

Bibelstudie och samtal om pilgrimens nyckelord delande.

Orange day. Samtal med Marie-Louise Marek om våld mot kvinnor.

Bibelstudie och samtal om pilgrimens nyckelord andlighet.

Julfika och julvandring med församlingspedagog Suzana Enmark .

Lena  Andersson

Lena Andersson

Tynnereds församling

Mer om Lena Andersson

Diakon. Besöksadress: Grevegårdens kyrka, Lingonvägen 28. Öppen diakonimottagning tisdagar 09.30-10.30.