Vardagsliv i Tynnered

INSTÄLLT tills vidare! (uppdaterat 200323) En tisdagsgrupp för daglediga kvinnor. Vi inleder med fika, fördjupar oss därefter i dagens ämne och avslutar sedan med en andakt. Ibland har vi bibelstudier och ibland gör vi ett studiebesök. Kom som du är och dela dina tankar med andra kvinnor. Vårens tema: Bön och handling.

Vardagsliv kommer inte att ha någon träff den 17 mars för att skydda riskgrupperna från eventuell smittspridning av coronaviruset. Troligtvis blir det inte någon träff veckan därpå heller. Uppdatering kommer.

Tisdagar 10.00-12.00

Vi inleder våra träffar med fika.

Tema: Bön och handling

Jesus var nära vän med systrarna Marta och Maria. När Marta var stressad och irriterad på Maria för att hon i samband med Jesus besök inte hjälpte till i hemmet, säger Jesus att Marta har valt det som är bäst. Men detta innebar inte att Maria inte skulle hjälpa Marta.

Inom kyrkan behöver vi både Marior och Martor. Både bön och handling behövs. Och nog är det så att vi alla har både Maria och Marta inom oss. Marta är delen som vill prestera och åstadkomma resultat. Maria står för djupet, vår öppenhet och längtan efter Gud. Under våren 2020 kommer vi att ha bibelstudier, samtal och studiebesök som handlar om bön och handling.

Vi inleder oftast våra träffar varje tisdag med fika klockan 10.00 i brasrummet i Tynnereds församlingshem, fördjupar oss därefter i dagens ämne och avslutar sedan med en andakt inne i kyrkan.

Ansvarig: Lena Andersson, diakon

Program våren 2020

Inledning på temat bön och handling.

Bibelstudium.

Att tro med hjärta och händer. Bibelstudie med Brita Rudberg Österberg.

4 februari
SPA & hudvård med fristående hudvårdskonsult Lotta Roos.

11 februari
Kerstin Wennerström berättar om en Anna Shaw, den första kvinnliga präst som predikade i Sverige.

18 februari
Bibelstudie om när Maria i Betania smörjer Jesu fötter. Vi utgår bland annat från Johannesevangeliet 12: 1-8.

25 februari
Elisabeth Axelsson berättar om sitt frivilligarbete med prostituerade på Rosenlund.

3 mars
Suzana Enmark pratar om Bön.

10 mars
Första hjälpen för alla. Detta är ett tillfälle att lära sig och träna på några av de mest grundläggande färdigheter i första hjälpen, för att kunna hjälpa någon som blir akut sjuk. Röda Korset medverkar och berättar.

17 mars
Bibelstudie om vad Jesus säger om bön. Vi utgår bland annat från Lukas 18:9-14 och Matt 7:7-12.

24 mars
Här är mitt liv - En kvinna från Vardagsliv berättar om sitt liv.

31 mars
Studiebesök i Opalkyrkan. Vi samlas utanför Opalkyrkan kl 10.00.

7 april
Påskpyssel.

14 april
Bibelstudie kring texterna till femte söndagen i påsktiden. Tema att växa i tro.

21 april
Besök från kvinnor i Bergsjöns församling.

28 april
Gudstjänstplanering inför gudstjänsten den 10 maj, femte söndagen i påsktiden.

5 maj
Här är mitt liv – En kvinna från Vardagsliv berättar om sitt liv.

12 maj
Församlingsresa. OSA till Lena Andersson senast den 27 april.

19 maj
Bibelstudie om den kristna handlingen. Vi utgår bland annat ifrån Matteus 21:28-32 och Matteus 22:37-39, och knyter an till våra egna liv och ifrån det som vi tidigare har talat om under terminen.

26 maj
Pilgrimsvandring i Ruddalen med Lena Andersson och Kerstin Wennerström. Vi startar vid kyrkans parkering kl 10.00. OBS kom i god tid!

Avslutning med grillning.

Lena  Andersson

Lena Andersson

Tynnereds församling

Mer om Lena Andersson

Diakon. Besöksadress: Grevegårdens kyrka, Lingonvägen 28. Öppen diakonimottagning tisdagar 09.30-10.30.