Kontakt

Västra Frölunda pastorat Besöks- och postadress: Frölunda kyrkogata 2, 42147 Västra Frölunda Telefon: +46(31)7316450

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Nytt år och ett nytt pastorat

1 januari 2018 bildar Näsets, Styrsö, Tynnereds, Västra Frölunda och Älvsborgs församlingar tillsammans Västra Frölunda pastorat.

Från och med 1 januari 2018 har Näsets, Styrsö, Tynnereds, Västra Frölunda och Älvsborgs församlingar en ny organisation. Dessa fem församlingar bildar tillsammans Västra Frölunda pastorat. Pastoratet har en kyrkoherde och ett kyrkoråd. Kyrkoherde är Annika Vindare. Var och en av församlingarna har en församlingsherde, vilkas uppdrag på många sätt liknar det kyrkoherdarna hade förut.

De lokala församlingarna kommer att vara utgångspunkten för det mesta av den kyrkliga verksamheten men det som blir bättre att vi gör tillsammans ska vi samverka kring. Pastoratet har nu en gemensam expedition där man bland annat kan boka dop och andra kyrkliga handlingar.

För dig som besöker våra kyrkor och verksamheter kommer den nya organisationen inte att märkas särskilt mycket. Nuvarande församlingar kommer att vara kvar och verksamheterna och aktiviteterna kommer att rulla på som vanligt.

Gott nytt år och välkommen till våra kyrkor under hela 2018!