Höstens karantänkonserter

Älvsborgs församling bjuder på musikupplevelser som framförs i Älvsborgs kyrka men också sänds i realtid så att den som vill kan uppleva dem hemifrån. Söndagar klockan 19.00 under hösten 2020. Se programmet här!

Söndagar 19.00 under hösten 2020.

Älvsborgs församling bjuder på musikupplevelser som sänds live till alla som måste hålla sig hemma och längtar efter att höra levande musik. Konserterna framförs i Älvsborgs kyrka och sänds i realtid så att den som vill kan uppleva dem hemifrån soffan. Samtidigt ger vi frilansmusiker en möjlighet att musicera i en tid då nästan alla konserter ställs in.

Här sänds konserterna live :
www.organacademy.se/
www.facebook.com/organacademywww.youtube.com/c/GoteborgInternationalOrganAcademy

Program under hösten (uppdateras månad för månad)

Söndag 6 september 19.00 i Älvsborgs kyrka

Bachs musik i nya perspektiv – Duo-klavikordets klangvärld. Medverkande: Duo Corde – Ulrika Davidsson och Joel Speerstra, duo-klavikord.

Söndag 13 september 19.00 i Älvsborgs kyrka

Ludvig van Beethoven 250 år I. Pianoafton med den internationellt kände pianisten Bengt Forsberg. Sex variationer i F-dur (op. 34); Bagateller (op. 119); Sonat nr 27 i e-moll och Sonat nr 32 i c-moll.

Söndag 20 september 19.00 I ÄLVSBORGS KYRKA

Musik av Wolfgang Amadeus Mozart för hammarklaver, orgel och stråkkvartett. Fantasi i d-moll och pianokonsert i A-dur nr. 12, Ulrika Davidsson och Sjöströmska kvartetten.

Söndag 27 September 19.00 I ÄLVSBORGS KYRKA

Möte med den tyske kompositören och organisten Martin Herchenröder. Orgelmusik av Martin Herchenröder, Bengt Hambraeus och Oliver Messiaen.

Söndag 4 oktober 19.00 i Älvsborgs kyrka

Ludvig van Beethoven 250 år II: Pianokonsert nr. 1 Opus 15. Version för piano och stråkkvartett samt musik av Schubert och Schostakowitsch. Karin Birgersson, piano, Per Drougge, violin, Charlotta Grahn Wetter, violin, Märta Eriksson, viola, Frida Bromander, cello.

Fredag 9 oktober - söndag 18 oktober: Göteborgs Internationella Orgelfestival

Musik och konst i kristid
Fler än 30 konserter sänds direkt från www.organacademy.se
Musik i Älvsborg är en partner till Göteborgs internationella orgelfestival och Musikskolans elever deltar t.ex. i Lilla Orgelfestivalen. Inga konserter i Älvsborgs kyrka under festivalen 2020.

Söndag 25 oktober 19.00 i Älvsborgs kyrka

Klavikordafton med Joel Speerstra. Wilhelm Friedemann Bach (1710-1784) var en av sin tids främste klavervirtuoser och hans musik inspirerade t.ex. Ludwig van Beethoven. Vi får lyssna till ett helt program med hans fantasifulla musik: 12 Polonäser och en Fantasi i a-moll.

Karantänkonserterna i Älvsborgs församling startade i slutet av mars 2020. Under våren direktsändes 13 konserter på tisdagskvällar. Konserterna nådde 15.000 personer i mer än 20 länder. Serien fortsätter under hösten 2020 med konserter på söndagar klockan 19.00.

Karantänkonserterna är ett samarbete med Göteborgs internationella orgelakademi (FGIOA) och Sensus.

Följ Älvsborgs församlings Facebooksida för att hålla dig uppdaterad om de olika konserterna! facebook.com/alvsborgforsamling/