Foto: Gustaf Hellsing/Ikon

Karantänkonserter

Karantänkonserterna sänds digitalt och går att uppleva hemifrån, live eller i efterhand. Uppehåll fram till slutet av sommaren 2021.

Tack för ännu en härlig termin med karantänkonserter! Konserterna är tillbaka senast i august 2021. Håll utkik här efter höstens program.

Tidigare konserter ligger kvar och går att se i efterhand på länken nedan.

Länk till konserterna.

Om karantänkonserterna

Karantänkonserterna fortsätter under våren 2021, på söndagagskvällar klockan 19.00 som tidigare. De framförs i Älvsborgs kyrka, Hagakyrkan och Vasakyrkan och sänds i realtid så att den som vill kan uppleva dem hemifrån soffan. Syftet med karantänkonserterna är att erbjuda musikupplevelser till alla som längtar efter levande musik. Samtidigt ges frilansmusiker en möjlighet att musicera i en tid då nästan alla konserter ställs in.

Karantänkonserterna i Älvsborgs församling startade i slutet av mars 2020. Under våren direktsändes 13 konserter som nådde 15.000 personer i mer än 20 länder. Programserien fortsätter under våren 2021 med konserter på söndagar klockan 19.00, nu i samarbete med ytterligare två församlingar.

Karantänkonserterna är ett samarbete med Göteborgs internationella orgelakademi (FGIOA) och Sensus.

Hans Davidsson

Organist Älvsborgs församling