Other languages with Google Translate

Ny kyrkoherde

Martin Lindblad blir ny kyrkoherde i Västra Frölunda pastorat.

Martin Lindblad blir ny kyrkoherde för Svenska kyrkan i Västra Frölunda pastorat. Detta beslutade kyrkorådet den 17 december. Martin kommer närmast från en tjänst som församlingsherde i en av pastoratets församlingar.

Vi är väldigt glada att få Martin Lindblad som ny kyrkoherde och ser fram emot vårt gemensamma arbete i pastoratet​, säger Annika Faström, ordförande i kyrkorådet.

Martin Lindblad har lång erfarenhet inom Svenska kyrkan. Efter prästvigningen 1994 har han arbetat i ett flertal församlingar i Göteborgs stift, de senaste åren som kyrkoherde och kontraktsprost.

Nu tar jag mig an uppdraget som kyrkoherde med stort engagemang. Vårt pastorat sträcker sig över både skärgårdsmiljö, villaområden och förort och här finns alla förutsättningar att vara kyrka på ett frimodigt sätt. I församlingar och förskolor bedrivs ett gott arbete som jag vill stötta och utveckla, säger Martin Lindblad.

Martin Lindblad tillträder tjänsten 1 januari. Mottagningsgudstjänst under biskop Susanne Rappmans ledning äger rum söndagen den 27 januari kl 11. Martin Lindblad har sedan förra kyrkoherdens hastiga bortgång i september varit tillförordnad kyrkoherde i pastoratet.

Kyrkoherden är organisationens högst uppsatta tjänsteman och tillsätts av kyrkorådet.

Västra Frölunda pastorat har 37000 medlemmar, 90 anställda, många ideella, elva kyrkor och fem församlingar - Näset, Styrsö, Tynnered, Västra Frölunda och Älvsborg. Västra Frölunda pastorat bildades för ett år sedan då dessa fem församlingar samverkar och har en gemensam styrning och ledning.