På besök hos möjligheternas mötesplats

Stavgång, Damernas våga måla, Persisk samtalsgrupp och Filmtajm Cineasterna är några exempel på verksamheter som lockar ca 300 personer varje vecka. Utöver veckoschemat har M43 fester, vernissager, bytardagar mm.

M43 startade för 18 år sedan och är ett samarbete mellan Svenska kyrkan i Västra Frölunda, SDF Askim-Frölunda-Högsbo, Social resursförvaltning och Poseidon. Verksamheten är öppen sju dagar i veckan.

 

JAG SMÅSPRINGER upp för trapporna från Frölunda torgs spårvagnsstation. Det är en kylig februaridag och jag är på väg till M43, en frivilligcentral på Mandolingatan 43. Det ligger i botten av ett bostadshus, bara ett stenkast från Frölunda torg. Färgglada vimplar i entrén visar vägen och när dörren öppnas välkomnas jag in i värmen. På cafédisken är det uppdukat med levande ljus och udda kaffekoppar. I ett av rummen håller ”Mandas målerigrupp” på att plocka fram stafflier och färger och i bakgrunden hörs puttrandet från kaffekokaren.

JAG SLÅR MIG NER tillsammans med Susan och Katarina som är anställda av Svenska kyrkan för att jobba med verksamheten, det bubblar av entusiasm när de berättar mer om var jag har hamnat.
- Vi vill vara Västra Frölundas vardagsrum, en plats där alla känner sig välkomna, oavsett ålder, bakgrund och religion. Det är en sådan skön blandning av folk som rör sig här, det speglar hur vår stadsdel ser ut.

M43 ÄR EN PLATS som öppnar upp för kreativitet och gemenskap.
- Vi erbjuder en mötesplats sedan är det besökarna själva som skapar sina verksamheter. Det finns oändliga resurser i de människor som kommer hit, det handlar mest om att ge människor en möjlighet att få bidra. Med något litet eller något stort, allt är lika betydelsefullt. Vad gör du idag om du inte har någon som kan hjälpa dig när datorn krånglar? Vem frågar när du redan varit nere hos de stressade försäljarna på torget för att försöka få hjälp? I Rogers teknikhörna kan du få hjälp igen och igen för här finns tiden. Vi har tid för människor och det är ganska unikt för vår verksamhet.

 

Text: Anna Hjalmarsson

Klicka på länken nedan för mer information om M43!

Frölunda Frivilligcentral-M43

M43 är en möjligheternas mötesplats.