Låt oss tillsammans skapa framtidstro!

Sommarhälsning från Näsets församlingsherde Åsa Markung.

Nu dyker det upp igen, det efterfrågade Kyrkbladet på Näset, efter en lång period i vinteride. På Näset pågår just nu motsatsen till vinteride – ett ständigt myller av utomhusaktiviteter bland barnfamiljer, tonåringar och äldre. Mitt i byn ligger Näsets kyrka, en liten vit vardagskyrka med låga trösklar och en öppen plats att få mötas på och tillsammans reflektera över livets och kyrkans ledord som är närvaro, öppenhet och hopp.

Livet innebär nya utmaningar och stora frågor. Det är både härligt och svårt att vara människa och här på Näset får Hoppets berättelse guida oss genom fågelsång, blommande äppleträd och höga vågor som bryter mot klipporna.

Jag upphör aldrig att förundras och glädjas över att livet kan ta en oväntad generös vändning, såsom det gjorde för några deppiga lärjungar till den korsfäste Jesus, som uppgivna efter en tuff nattlig fisketur, med utebliven fångst, helt oväntades
möttes av att Någon vänlig i soluppgången bjöd in till en grillfest på stranden med bröd och fisk i bästa vänskapsanda. Grillmästaren visade sig vara den uppståndne Jesus som står och grillar över en koleld, till dem som trott att livet var kört. Livet får kraft igen! Uppståndelse och gryningsljus strömmar in i livets mörkaste kyffen hos trötta själar som vid elden får framtidstro på nytt av denna vänliga ömhetsgest. Och just så, som en skönt avslappnad grillmästare vid strandkanten, tänker jag att Mästaren Jesus vill finnas för oss alla, med ett stort ömsint lyssnande på hur du och jag haft det på sistone och som bjuder in till samtal om kärlek på djupet och att hålla kär.

Det är både härligt och svårt att vara människa och här på Näset får Hoppets berättelse guida oss genom fågelsång, blommande äppleträd och höga vågor som bryter mot klipporna.

Det är spännande och fascinerande att det är den här strandscenen som Jesus väljer och prioriterar att ägna sig åt, när han kommit tillbaka som uppstånden. Hur underbart är inte det? Låt oss i Näsets församling mötas och påminna varandra om hoppets berättelse och tillsammans skapa framtidstro i soluppgångens anda, här vid stranden på Näset.

”Här vid stranden nära vattnet
gav du mat i överflöd.
Här vid stranden nära vattnet
värmer ännu eldens glöd.
Här får jag vila…”

Psalm 814 i Psalmer i 2000-talet
utifrån Johannesevangeliet kap. 21.

Åsa Markung
Församlingsherde