Other languages with Google Translate

Konserter och musikgudstjänster

Vårens program för konserter och musikgudstjänster i Älvsborgs kyrka hittar du här.

Konserter och musikgudstjänster våren 2020

Orgelsoppa med unga organister ur musikskolan
Torsdag 30 januari 12.00
En halvtimme med orgelmusik och efteråt soppa i församlingshemmet till självkostnadspris.

Morgonstjärnan – Ljuset inom oss
Söndag 2 februari 18.00
Musik på Kyndelsmässodagen med Älvsborgs Diskantkör, Vokalensemble och instrumentalister, Catarina Eckerdal och Hans Davidsson.

Completorium med gregoriansk sång
Söndag 9 februari 20.00
Meditativ sång och levande ljus (30 min) som avslutning på helgen. Vokalgrupp under ledning av Ulrike Heider.

Go Bach to sleep – musik och meditation
Söndag 16 februari 18.00
Lyssna i vila, somna in och vakna upp till klavermusik av Johann Sebastian Bach. Filtar och raggsockor, varma drycker tillhandahålles. Camille Bloche, Ana Benedicic och Benjamin Kjell musicerar.

Musikhelg – Nya klangvärldar
Helg med en internationellt känd violinduo, Duo Gelland, bestående av Cecilia och Martin Gelland.
Lördag 7 mars
11.00 Nya klangvärldar – barn och unga möter Duo Gelland.
Söndag 8 mars
17.00 Musik och samtal med Duo Gelland, Fredrik Hagstedt, Hans Davidsson med flera.
18.00 Konsert där Duo Gelland framför musik av Fredrik Hagstedt med flera.

Orgelsoppa med unga organister ur musikskolan
Torsdag 12 mars 12.00

Completorium med gregoriansk sång
Söndag 15 mars 20.00

Musikhelg – Johann Sebastian Bach
Musik av Johann Sebastian Bach (1685-1750).
Lördag 21 mars
11.00 Konsert med Älvsborgs musikskolas elever.
16.00 Födelsedagskonsert för Johann Sebastian Bach – musik på olika klaverinstrument och vokalt. Studerande vid Högskolan för Scen och Musik och i Älvsborgs musikskola.
18.00 Releasekonsert Die Kunst der Fuge Ulrika Davidsson och Joel Speerstra Duo-klavikord.
Söndag 22 mars
17.00 Musik och samtal med Pamela Ruiter-Feenstra, Hans Davidsson med flera.
18.00 Bach-konsert Älvsborgs kyrka med Pamela Ruiter-Feenstra från USA.

Passionsmusik – Jesu moder vid korset
Söndag 29 mars
17.00 Musik och samtal, Eva Nässén, Hans Davidsson med flera.
18.00 Stabat mater av Giovanni Battista Pergolesi (1710-1736). Diskantkören, musikskolans vokalgrupp, solister och stråkensemble under ledning av Catarina Eckerdal och Hans Davidsson.Carmen på Island
Tisdag 31 mars 19.00
Isländsk kammarmusik, musik av Haydn och en svit ur operan Carmen. Trio Frón: Áshildur Haraldsdóttir, flöjt, Bryndís Halla Gylfadóttir, cello, samt Anna Guðný Guðmundsóttir, piano. Arrangör: Göteborgs kammarmusikförening i samarbete med Musik i Älvsborg. Biljett (ord. 180 SEK, studerande 50 SEK) säljes vid entrén en timme före konserten och via www.goteborgskammamusikforening.se

Triss i Helgon: Maria, Hildegard och Birgitta
Palmsöndagen 5 april 18.00
Körmusik från medeltid i nutid. Göteborg a cappella under ledning av Solvieg Ågren.

Musikaliska brev från Japan – jazz och improvisation
Söndag 3 maj 18.00
Duo Ichio framför ett varierat program med egna kompositioner och improvisation. Yusaako Ichio, gitarr, och Eriko Ichio, piano och orgel.

Färgsprakande konsert för orgel och slagverk
Söndag 10 maj
17.00 Musik och samtal med Johannes Landgren, Daniel Berg och Hans Davidsson.
18.00 Johannes Landgren och Daniel Berg bjuder på ett landskap fyllt av klanger med musik av bl.a. Olivier Messiaen, Bengt Hambraeus, Petr Eben och Sven-Eric Johanson.