Klimatsorg & Framtidstro

Vad känner du inför naturen och vår tids ekologiska kris? Under fem träffar får vi möjlighet att dela oro, tankar, erfarenheter och kunskap med varandra. Gästföreläsare i höst är Martin Hedberg, meteorolog och Per Larsson, ekoteolog.

OM KLIMATSORG & FRAMTIDSTRO

Varannat tillfälle möts vi i samtal och reflektion i gruppen och varannan gång gästas vi av en föreläsare. Vi möter Martin Hedberg, meteorolog och Per Larsson, ekoteolog. Tillsammans lär vi oss mer och blickar framåt! Inga förkunskaper krävs.

när och var?

Uppstart torsdag 15 oktober klockan 18.45 i Västra Frölunda församlingshem, Frölunda kyrkogata 2. Kom gärna redan klockan 18.00 och var med på Pärlmässan.

Anmälan
Anmäl ditt intresse och medverkan till Maria Lund på maria.lund2@svenskakyrkan.se

Program hösten 2020

Intro

Torsdag 15 oktober 18.45
Vi möts över en kopp te och börjar reflektionen kring vad natur och klimat väcker i oss.

föreläsning med martin hedberg

Torsdag 29 oktober (digital föreläsning)
Klimatkrisen! Finns det en framtid?
Martin Hedberg är meteorologen som hängivet försöker greppa komplexiteten av klimat och relationen mellan mänsklig insikt och scenarier om framtiden. Han brinner för att kommunicera klimatvetenskap, behov av systemskifte och att skyndsamt anpassa våra samhällen och sätt att leva så att det inte hotar framtida liv på vår underbara planet. Han har nyligen gett ut boken Extremt väder. Läs gärna mer på https://martinhedberg.se/

samtal

Torsdag 12 november
Vi reflekterar över vad vi hörde under föreläsningen med Martin Hedberg och om hur kris och hopp står i förhållande till varandra.

föreläsning med per larsson

Torsdag 26 november
Klimatsorg och framtidstro
Per Larsson, ekoteolog, menar att klimatfrågan är en existentiell och andlig fråga. Han delar med oss sina tankar om att vi människor behöver sörja det som gått förlorat i naturen, men också den livsstil som är ohållbar att fortsätta. Per är präst och författare till bland annat boken Skapelsens frälsning och länkar samman tro med klimatengagemang.

samtal

Torsdag 10 december
Odla framtidstro
Hur vill vi gå vidare i lärande, reflektion och handling? Vad vill som enskilda, som samhälls-medborgare och som kyrka? Tillsammans blickar vi framåt!

Maria  Lund

Maria Lund