Foto: Josefin Casteryd/Ikon

Förskolan Lingonet i Grevegården

Förskolan Lingonet är en förskola i Grevegården med kristen profil. Här byggs den kristna värdegrunden upp och ger barnet möjlighet att växa i tro, trygghet och gemenskap. Vi vill låta barnen förstå att de är älskade och viktiga som de är!

Förskolan Lingonet ligger i Grevegårdens kyrka. Förskolan tar emot barn mellan 1- 6 år. Vi har syskonförtur och tillämpar maxtaxa. Den här förskolan har utvecklats efter barnens behov. Det är en fördel med så spridda åldrar för barnen har stor glädje av varandra. De hjälper varandra och blir som syskon i en familj.

Varje dag serveras frukost, lunch och mellanmål. Barnen har fri lek, sagostunder, sång, utevistelse och samlingar av olika slag beroende på ålder. Inlärningen sker genom pedagogisk lek och olika övningar.

Förskolan Lingonet arbetar efter skolans och förskolans läroplan men med en kristen inriktning. I samlingar och andakter får barnen lära sig om den kristna tron. Barnen får också medverka i kyrkans Familjegudstjänster. Vi uppmuntrar barnen att ta hand om, stötta och uppmuntra varandra och sådana goda tankar kallar vi för Soltankar! Vårt mål är att barnen utvecklar sin förmåga att uttrycka sina tankar och åsikter för att få möjlighet att påverka sin situation.

Förskolan har stängt två ggr/termin för fortbildning. Om du vill veta mer om Förskolan Lingonet, komma och hälsa på oss eller ställa dig på kö går det bra att kontakta oss.

Grevegårdens kyrka, Lingonvägen 28, 426 55 Västra Frölunda.

På Lingonet i Grevegården arbetar

Monica Johansson, förskollärare