Diakoni i Älvsborgs församling

Välkommen att i livets alla faser söka stöd, samtal och gemenskap i Älvsborgs församling.

Diakoni

Diakoni är att tjäna och ha omsorg om medmänniskan. Diakonins mål ska vara att inspirera till diakonalt arbete och skapa platser där alla kan mötas i ögonhöjd. Det innebär att möta människor i livets olika sammanhang och särskilt i utsatta livssituationer.

Bär varandras bördor så uppfyller ni Kristi lag.

Gal 6:2

Svenska kyrkans diakonimottagning

måndagar 10.00-12.00 i Tynnereds kyrka

Du är alltid välkommen att vända dig till kyrkan och diakonimottagningen för att söka stöd - i livskris såväl som i vardagsbekymmer.

På diakonimottagningen får du träffa någon av våra diakoner. Här kan du som lever i en utsatt livssituation få råd och stöd gällande till exempel ekonomiska frågor, sociala frågor, eller kanske vill du bara prata med någon om din livssituation. Vi välkomnar människor oavsett tro eller nationalitet. Ingen tidsbokning behövs.

Särskilda datum hösten 2021

1 november: Vaccinationstillfälle! Välkommen för vaccination mot Covid-19 dos 2 (ni som vaccinerade er sist) eller dos 1 för er som inte kunnat ta än. Drop–In från kl 10:00 (först till kvarn gäller). Alla 16 år och äldre. Bräcke Diakonis mobila sjukskötersketeam kommer till oss!

8 november: Ekonomicafé om bl.a. pensionärers möjligheter för bostadsbidrag medverkande från Premiepensionsmyndigheten.

6 december: Ekonomicafé om privatekonomi medv. från Budget- och skuldrådgivningen.

Vid varje ekonomicafé erbjuds hjälp med att fylla i aktuella fonder.
Plats: Tynnereds kyrka, Turkosgatan 1

För kontaktuppgifter till församlingarnas diakoner - tryck här (länk).

Behöver du någon att prata med?

Ensamheten och saknad kan kännas påträngande och smärtsam. Tystnaden kan nästan eka... Oro och ängslan över både nära och kära, men också över ekonomi och praktiska göromål, kan kännas tyngande. Då kan det vara skönt att få prata med någon, att få sätta ord på sina känslor och tankar. Kanske har du ett problem du behöver lyfta, eller så vill du bara att någon ringer och frågar hur du mår?

Vi finns här för dig. Du kan boka samtal med präst eller diakon, antingen på plats i ett stort rum där vi kan hålla goda avstånd eller via telefon. Se kontaktlistan nedan för direktkontakt, eller ring expeditionen för att komma vidare.

Diakoner i Älvsborgs församling

Västra Frölunda pastorat - fem församlingar, elva kyrkor.