Västermalms församling

Valresultat

Kyrkovalet 2013

Här hittar du det preliminära valresultatet för val till kyrkofullmäktige Västermalms församling

Resultat 2013

Tillkännagivande om den slutliga sammanräkningen av höstens kyrkoval

Stiftsstyrelsen i Stockholms stift tillkännager härmed att den slutliga sammanräkningen av valen den 15 september 2013 till Kyrkomötet, stiftsfullmäktige i Stockholms stift och kyrkofullmäktige i församling och pastorat i Stockholms stift kommer att genomföras på stiftskansliet, Klara Södra kyrkogata 1. Sammanräkningen kommer att genomföras vardagar från kl. 08.30 till cirka 17.00, med början tisdagen den 17 september kl. 10.00.

Sammanräkningen beräknas pågå längst t.o.m. fredagen den 27 september.

Vid den slutliga sammanräkningen kommer de olika valen att räknas i följande ordning.

1. Val till Kyrkomötet.

2. Val till stiftsfullmäktige i Stockholms stift.

3. Val till kyrkofullmäktige i församling och pastorat.

Anslaget på stiftets, samfälligheternas och församlingarna anslagstavlor den 11 september 2013.

Under valkvällen räknas de inkomna rösterna i vallokalerna. Därefter rapporterar valnämnderna in dessa preliminära valresultat och vi alla kan följa resultaten på webben. Det preliminära valresultatet i pastorat och församling presenteras så snart resultatet i samtliga valdistrikt är registrerat. Ett första preliminärt valresultat i stiftsfullmäktige och i kyrkomöte kommer att presenteras under valkvällen, resultatet uppdateras sedan kontinuerligt till dess att resultaten i samtliga valdistrikt är registrerade. Det preliminära valresultatet säger inte vilka personer som blir valda och det kan också ske förändringar i hur mandaten fördelas mellan nomineringsgrupperna i ett val mellan det preliminära och det slutgiltiga valresultatet.

Innan det slutgiltiga valresultatet kan beräknas ska stiften kontrollräkna rösterna och bedöma eventuella ogiltiga röster. Stiften ska också räkna personrösterna. Det slutliga valresultatet för kyrkomötesvalet presenteras först när samtliga stift har räknat samtliga röster vilket tar några veckor.