Fastekampanjens resultat

Västermalms församling samlade in över 122 389 kronor under fastekampanjen våren 2018. Tusen tack för din gåva!

Stort varmt tack till alla er som har skänkt pengar och bidragit till att stödja människor på flykt så att de kan ta sig ur fattigdom. Västermalms församling samlade in 122 389 kronor och nationellt samlade vi in 31,7 miljoner.

I årets fastekampanj "Att resa sig starkare" lyftes det humanitära arbetet med människor som tvingats till flykt på grund av katastrof eller konflikt. Pengarna används till att stödja människor att gå från att överleva till att leva. De får tillgång till det basala, såsom mat och vatten, hälsovård och även till psykosociala insatser i form av gruppsamtal, avslappningsövningar, drama, lek och utbildning. Aktiviteter som bidrar till att ge människor en känsla av mening i tillvaron, trots mycket svåra omständigheter för att få kraft till att komma tillbaka till ett normalt liv.

Svenska kyrkans internationella arbete
Svenska kyrkans internationella arbete stödjer projekt över hela världen för att stärka barns rättigheter och minska fattigdom. Genom Svenska kyrkans årliga  fastekampanj och julkampanj kan du vara med och bidra till att stödja vårt internationella arbete där vi tillsammans med lokala samarbetspartners arbetar mot orättvisorna och skapar bättre förutsättningar för barn, unga och vuxna.