Meny

Vägar till välbefinnande

I den här kursen presenterar prästen Ted Harris filosofiska och teologiska insikter med hjälp av sin bok Vägar till välbefinnande. Tillsammans söker vi efter en modern praktik som kan främja vår inre utveckling.

Vi människor har en inneboende nyfikenhet på världen. Redan som små barn försöker vi förstå oss på hur omvärlden fungerar. När vi blir äldre växer våra frågeställningar och vi börjar kanske reflektera kring livet självt. Vad innebär det att vara människa? Vad är egentligen meningen med mitt liv?

Om vi skulle vilja ta ett steg framåt i vår existentiella och andliga utveckling, var ska vi börja? Finns det verktyg som skulle kunna hjälpa oss att nå inre välbefinnande i vår vardag? Är det svårt, eller räcker det med att stanna upp en stund varje dag?  

I den här kursen utforskar vi två grundläggande vägar till välbefinnande:

  • Innerlighetens väg till livsmening
  • Kontemplationens väg till djup mening

Under kursens gång blandas teori och praktik. Ted Harris presenterar filosofiska och teologiska insikter med hjälp av sin bok Vägar till välbefinnande. Deltagarna bildar smågrupper och delar erfarenheter, frågor och insikter med varandra. Tillsammans söker vi efter en modern praktik som kan främja vår inre utveckling. Kursen är kostnadsfri.

Ledare: Ted Harris, Teologie doktor, präst
Tid: onsdagar kl. 18.00-20.00 följande datum 16/9, 30/9, 14/10, 28/10, 11/11, 25/11 och 9/12.
Plats: S:t Eriks kapell, Grubbensringen 1
Anmälan: vastermalm.anmalan@svenskakyrkan.se