Utställning av Lars Björklund

Missa inte utställningen "Det oväntade" av prästen, själavårdaren och författaren Lars Björklund i Sjukhushuskyrkan 27 september-22 oktober.

I sitt arbete som själavårdare och sjukhuspräst möter Lars Björklund många människor som har varit med om det oväntade; sjukdom, olycka och förluster har ändrat riktningen i deras liv.

-           Jag har sett hur människor har tagit sig vidare inte ur, eller från det svåra,
utan igenom och med. När vi är med om någonting svårt, kan det vara tungt att bära det alldeles själv, när vi berättar det för någon kan det som är inom oss hamna utanför oss, berättar Lars.

I Lars Björklunds diktbilder skildrar han händelser sett liksom från sidan och ger händelsen ett nytt perspektiv.

”Se för att förstå det ofattbara Sortera för att lämna det förlorade Begrava för att resa sig och gå Sörja för att möta det oväntade

-          ­Samma sak kan hända när vi ser något som någon annan har målat eller skrivit. Vi ser en del av oss själva utanför oss själva och får ett nytt fotfäste, en ny början. Ett möte med det oväntade.

Sedan några år tillbaka använder sig Lars av plattformen Instagram för att sprida texter och fotografier.

-           Med mobilen skriver jag dikten, tar bilden och skapar en diktbild som sedan skrivs ut och ramas in. De flesta av bilderna i utställningen ”Det oväntade” är från de senaste två åren, präglade av pandemi, avstånd och väntan.

Följ Lars Björklund på Instagram: instagram.com/larsdikter

Lars Björklund ställer ut sina diktbilder ”De oväntade”
27 september-22 oktober i Sjukhuskyrkan i Capio S:t Görans sjukhus.