Utställning- Maria Sandel

Läs mer om Maria Sandels liv på Kungsholmen under sekelskiftet 1900 i utställningen som pågår 24 april-30 maj i Kungsholms kyrka.

Maria Sandel (1870-1927) var vår första kvinnliga arbetarförfattare. Hon bodde hela sitt liv på Kungsholmen och hennes liv präglades av fattigdom. Hon arbetade i hemmet och försörjde sig som trikåstickerska. Hon led av dövhet och försvagad syn, men engagerade sig tidigt i det socialdemokratiska arbetarepartiet och var medlem i Stockholm Allmänna kvinnoklubb, som tog initiativet till bildandet av det Socialdemokratiska kvinnoförbundet.

Maria Sandel gav ut sex böcker och fick ett stort antal artiklar publicerade i den tidigare arbetarpressen. Hon skrev noveller och debattartiklar och engagerade sig framför allt för arbetarklassens kvinnor och barns utsatthet.

Utställningen kan du se i Kungsholms kyrka 24 april-30 maj.

Välkommen på vernissage kl. 17.00-18.00 med musikaliska inslag av Espen Myklebust Olsen, Karin Skogberg Ankarmo och flöjtisten Claes Wahlroth.