Sommarprogram i din församling

Välkommen till våra sommarcaféer och parksång för barn. Vi har gudstjänster och mässa under hela sommaren (28/6-30/8) och kyrkorna är öppna. Vandringar anordnas av olika slag och vi bjuder på konserter med fri entré, tänk på att du behöver anmäla dig i god tid via mejl eller telefon. Vi har jourhavande präst om du behöver någon att prata med och de har tystnadsplikt.

Parksång i ur och dur

Vi träffas och sjunger barnsånger och gör rörelser utefter egen förmåga. Ta med en filt att sitta på och ett rytminstrument om du har. Vi ställer tyvärr in vid regn så se gärna vår webbplats för förändringar. Kostnadsfritt och drop-in, ingen anmälan behövs.
Kristinebergs strandpark (i närheten av Lindhagensgatan)
Tid: onsdagar kl. 10.00 följande datum: 24/6, 1/7, 8/7, 15/7 samt 5/8 och 12/8.

Utanför S:t Eriks kapell
(på gräsmattan, Grubbensringen 1)
Tid: torsdagar kl. 14.00 följande datum 25/6, 2/7, 9/7, 16/7, 23/7, 30/7 samt 6/8 och 13/8.

Sommargudstjänster
(28/6-30/8)

Veckogudsjänster
Under sommaren firas lunchmässa på tisdagar kl. 12.00 i Kungsholms kyrka och varje onsdag kl. 12.00 firas lunchandakt i S:t Görans kyrka.

Söndagar kl. 11.00
Sommarmässa firas i Kungsholms kyrka kl. 11.00.
Sommarmässa/ gudstjänst firas i S:t Görans kyrka kl. 11.00.

Upprättelsemässa 28/7
Tid:
kl. 12.00
Plats:
Kungsholms kyrka

Regnbågsmässan 2/8
Biskop emerita Eva Brunne medverkar.
Tid: söndag 2/8 kl. 11.00
Plats: Kungsholms kyrka

Sommarcafé

Café vid Kungsholms kyrka
Välkommen till kyrkplanen framför Kungsholms kyrka. Vi serverar kaffebröd, sötsaker och kaffe/te. Vi har öppet på tisdagar kl. 11.00–13.00 under sommaren fram till 18/8.

Regnbågscafé vid Kungsholms kyrka
Välkommen till kyrkplanen framför Kungsholms kyrka. Vi serverar kaffebröd, sötsaker och kaffe/te. Vi har öppet tisdag-torsdag och lördag-söndag kl. 11.00-14.00 under vecka 31.

Vandringar

Pilgrimsvandring
Likt pilgrimer ger vi oss av på en fotvandring i en yttre och inre resa; i det kända och okända. Under delvis tystnad promenerar vi för att få ett tillfälligt avbrott, för att känna frid eller för att nå ökad självkännedom eller insikt. Oavsett vem du är och varför du ger dig ut, kan vandringen och mötena längs vägen bli en fin andlig upplevelse. Vi rekommenderar promenadskor och kläder efter väder. Ingen anmälan behövs.
Första vandringen: Söndag 28 juni med början i S:t Görans kyrka kl. 12.00
(efter sommarmässa/gudstjänst kl.11.00, om du vill) och vidare ut mot
Lilla och Stora Essingen. Ledare Kh Michael Persson.
Andra vandringen: Söndag 9 augusti med början i Kungsholms kyrka kl. 12.00 (efter sommarmässa kl.11.00, om du vill). Vi vandrar mellan församlingens tre kyrkor och S:t Eriks kapell. Ledare Kh Michael Persson.

Digital vandring på kyrkogården
Med en särskild QR-kod går du en vandring mellan olika stationer på kyrkogården intill Kungsholms kyrka och stationerna har namnen och ledorden källan, frukten, trädet, vilan, grinden, minnen och bönen. Det finns en digital vandring för vuxna och en vandring anpassad för barn. Ingen anmälan behövs.
Tid: 22 juni-
Plats: kyrkogården intill Kungsholms kyrka

Återhämtning och fördjupning

Gudomlig läsning – Lectio Divina
-Livsmod och svårmod i en oviss tid.
Vi läser en bibeltext och lyssnar inåt till Guds tilltal i en tid av prövning.  Vi möts ute i Essinge kyrkas trädgård och sitter under tallarna och samtalar i förtroende med varandra. Vi låter bibelns berättelse flätas in i vår egen.
Tid: lördag 13/6 kl. 15.00–16.00 åtföljt av en stilla andakt i kyrkan kl. 16.00.
Plats: trädgården utanför Essinge kyrka, Stora Essingen
Ingen anmälan behövs.

Mindfulness i Essinge kyrkas trädgård
Längtar du också efter ett andligt hem och en trädgård? Vi erbjuder sittande meditation tre tisdagar i juni. Med efterföljande kontemplativ bön i kyrkan. Vid dåligt väder ses vi i vårt stora kyrkorum.
Tid: tisdag kl. 11.30- 12.00 följande datum 9/6, 16/6 och 23/6 följt av kontemplativ bön i kyrkan kl.12.00-12.15.
Tag gärna med lunch och ät under tallarna eller under församlingshemmets loggia.
Ingen anmälan behövs.

Kyrkornas öppettider

Kungsholms kyrka
Måndag-fredag kl. 11.00-18.00
Lördag-söndag kl. 12.00-16.00

S:t Görans kyrka
Måndag-lördag kl. 11.00-16.00
Söndag kl. 10.00-16.00

Essinge kyrka
Måndag-söndag kl. 11.00-15.00

Detta händer under Pride-veckan

Upprättelsemässa 28/7
Tid: kl. 12.00
Plats: Kungsholms kyrka

Mer om upprättelsemässan
Upprättelsemässan är en mässa skriven utifrån ett underifrån perspektiv. Den tillkom då det fanns en längtan efter att få finnas i gudstjänsten och vara med i syndabekännelsen utan att påminnas om skam och skuld som läggs på oss men som inte är vår. Språket och texterna är tänkta att påminna oss om vårt unika värde och hur Gud aldrig vill lägga en skuld på oss som inte är vår att bära.
Många gånger möter vi människor i samhället som uttrycker tankar och föreställningar om våra liv som inte är sanna och som är fulla av fördomar och skam. I upprättelsemässan får vi tillsammans värja oss mot detta och lägga av oss skammen och skulden, resa oss starka och möta världen med ny beslutsamhet.

Regnbågsmässan 2/8
Biskop emerita Eva Brunne medverkar.
Tid: söndag 2/8 kl. 11.00
Plats: Kungsholms kyrka

Regnbågscafé vid Kungsholms kyrka

God Love Pride-utställning i Kungsholms kyrka
Utställningen God Love Pride är en fotoutställning av konstnären Ilar Gunilla Persson. Hon har mött HBTQI+ personer som själva berättat sin historia och sen har de gemensamt kommit fram till fotots utformning. Till varje bild finns en text som personerna skrivit.
Bilderna griper tag i ens innersta och det är svårt att värja sig från den öppenhet och råhet som förmedlas genom dem. Varje berättelse och bild väcker tankar och känslor hos åskådaren och bjuder genom sin utformning in till samtal.
Utställningen hänger i Kungsholms kyrka under vecka 31 och det kommer även att finnas material på plats att ta med hem och läsa mer om verken.