Västermalms församling

Matkassar till behövande

Förra året delades över 500 välfyllda matkassar med julmat ut till barnfamiljer i Stockholm som har det tufft.

Västermalms församling samarbetar med Yes Group som arrangerar Basket Brigade för sjunde gången i år.

Basket Brigade är en internationell välgörenhetsrörelse som varje år ger barnfamiljer med behov en kasse med mat i samband med stora högtider.

Den internationella basketbrigaden är uppbyggd på ett enkelt sätt: En liten handling av genorisitet hos en person kan förvandla hundratals liv. Anthony Robbins Foundation International Basket Brigade, ger korgar av mat och hushållsprodukter till uppskattningsvis två miljoner människor årligen i länder över hela världen.

- Det finns många som har behov men i första hand fokuserar vi på barnfamiljer som varit i kontakt med diakonin i de olika församlingarna i Stockholms stift. Tillsammans med Yes Group vill vi göra det så att barnfamiljer med svag ekonomisk möjlighet kan fira en vettig jul, berättar Jan Magnusson, diakon i Västermalms församling.

Det mesta som hör julen till finns i matkassarna, allt från julmust till sill och förstås en bit julskinka. Matkassarna packas samma dag som de skall levereras antingen till diakonin i de olika församlingarna eller så körs de ut till familjerna i volontärernas egna bilar.

- Arbetet sker helt i volontärmässig anda och det är underbart att det finns så många som vill hjälpa till. Samtidigt som det är mycket administrativt arbete är det både spännande och givande att få vara en del av detta arbete. Men det finns en också en känsla av frustration av att inte kunna leverera matkassar till alla som behöver hjälp, säger Jan Magnusson.

Vill du också sprida glädje?
Basket Brigade Stockholm 21 dec 2017

Du kan bidra på flera sätt:
- Köp en eller flera färdiga matkassar, 300 kr/st. Du kan köpa som privatperson eller som företag.
- Lämna ett bidrag på 100 kr.
- Under eftermiddagen behöver vi hjälp att packa matkassarna.
- Under kvällen behöver vi hjälp att köra ut maten till familjerna.

Här hittar du information om hur du kan hjälpa till