Essingedagarna 27/8-2/9

Under Essingedagarna anordnas större och mindre aktiviteter runt om på Stora och Lilla Essingen. Det är verksamma på Essingeöarna i samarbete med Västermalms församling som anordnar Essingedagarna.

Essingedagarna bjuder på utställningar, konst, foto och högmässa. Prova-på-aktiviteter såsom fotboll, karate, körsång och yoga. Uppträdanden med musik och körsång och specialerbjudande hos öarnas affärer, restauranger, caféer och företagare.

Essingedagarna arrangeras av Essingeöarnas Hembygdsförening och parkleken Vängåvan tillsammans med Västermalms församling och många av öarnas idrottsföreningar och affärsidkare. Nedan finns ett axplock från veckans aktiviteter. Läs gärna hela programmet på www.essingedagarna.se

Konst- och fotoutställning på Andrum
Konstutställning med lokala konstnärer och historiska foton från Lilla Essingen. Arrangeras av Essingeöarnas Hembygdsförening.
Tid: torsdag 30/8 kl. 16.00–19.00, fredag 31/8 kl. 16.00–19.00,
lördag 1/9 kl. 13.00–17.00
Plats: Andrum, Strålgatan 3, Lilla Essingen

Si här har du Hessingen-
Berättelser och mingel för alla som älskar våra öar
Essingeöarnas Hembygdsförening inbjuder till föredrag och samtal om historia, utveckling och förändring på Essingeöarna utifrån hembygdsföreningens bok om Stora Essingen och Lilla Essingen. Tillsammans med publiken diskuteras öarnas historia och utveckling. Olof Sidén, Claes-Göran Borg och Sonja Levander berättar och leder samtalet.
Tid: fredag 31/8 kl. 10.00-11.30 och kl. 13.00-14.30. Däremellan inbjuds till en enkel lunch (till självkostnadspris). Anmäl dig till: Sonja Levander
Tel. 070- 77 100 15 eller mejl: sonja.levander@gmail.com
Plats: Essinge kyrkas församlingsgård, Essinge kyrkväg

Högmässa med lättare förtäring
Vi välkomnar församlingens nya medarbetare i mässan. Efteråt serveras en lättare förtäring. Michael Persson, präst, Laila Svensson, diakon, Espen Myklebust Olsen, musiker och Essinge Kammarkör.
Tid: söndag 2/9 kl. 11.00
Plats: Essinge kyrka