Prata med oss

Kontakt

Västermalms församling Besöksadress: Arbetargatan 21, 11245 STOCKHOLM Postadress: Box 49019, 10028 STOCKHOLM Telefon: +46(8)6504900 E-post till Västermalms församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Musiklek vt 2018

Musik för barn mellan 2-6 år.

Musiklek 2-3 år

En vuxen och ett barn som fyllt 2 år. Vi sitter i ring och sjunger, gör ramsor och spelar på rytminstrument. Vi dansar och gör musiklekar.  Den vuxne är mycket aktiv och sjunger, dansar och gör rörelser och är därmed en förebild för ALLA barnen i ringen. Barnen däremot medverkar på sitt eget sätt utifrån sin personlighet och ålder!

Det är många som vill gå denna grupp och det finns tyvärr bara en grupp nu, så välj denna om du vet att ni har möjlighet att gå ofta. Det är regelbundenheten som skapar trygghet för barnen och att vi blir en grupp.

Grupper vt 2018 

  • Musiklek 2-3 år. Tisdagar 15.45, Essinge kyrka (med föräldrar, utan syskon)

Gruppen är full

Kostnad: 300 kronor/termin om minst en förälder tillhör svenska kyrkan annars 600 kr/termin. 

Musiklekskör  4-6 år

Denna är indelad i gruppen med 4 åringar och en med 5-6 åringar. Här är barnen själva med Birgit och den vuxne väntar utanför. Vi sjunger, spelar på rytminstrument och leker med tyger och sjalar. Vi dansar och gör musiklekar. Förutom att lära sig sång och rytm övar sig barnen i samspel, lyssnande, koncentration, motorik och rumsuppfattning. Grupperna lär sig både visor som är roliga och tokiga likaväl som allvarliga och handlar om känslor i stort och smått.

Musiklekskören  medverkar i alla Familjegudstjänster/mässor  Essinge kyrka, ca en gång i månaden kl 10.30-ca 12 på söndagar och det är viktigt att barnen får vara med och sjunga tillsammans i kyrkan. Vi övar ju för att uppträda och lära ut sånger till föräldrar och syskon och kören är en stor del av själva Gudstjänsten. Barnen träffar också vår Familjepräst Katarina Therus, inför Gudstjänsterna. Vi planerar och pratar lite om temat.

Efteråt är det pannkakslunch i församlingshuset.
Birgit Norrman som leder grupperna spelar gitarr och ukulele.

 Grupper vt 2018

  • 4 åringar kl 15.30 på måndagar i Essingesalen vid Essinge kyrka (utan vuxen, som väntar utanför)
  • 5-6 åringar kl 16.30 på måndagar i Essingesalen vid Essinge kyrka (utan vuxen, som väntar utanför)

Anmälan till Musiklekskör 4-6 år 2018 kan du göra här!

Kostnad: 300 kronor/termin om minst en förälder tillhör svenska kyrkan annars 600 kr/termin.