Västermalms församling

Musiklek ht 2017

Musik för barn mellan 2-6 år.

Musiklek 2-3 år. Tisdagar 15.45, Essinge kyrka
En vuxen och ett barn som fyllt 2 år. Vi sitter i ring och sjunger, gör ramsor och spelar på rytminstrument. Vi dansar och gör musiklekar.  Den vuxne är mycket aktiv och sjunger, dansar och gör rörelser och är därmed en förebild för ALLA barnen i ringen. Barnen däremot medverkar på sitt eget sätt utifrån sin personlighet och ålder!

Det är många som vill gå denna grupp och det finns tyvärr bara en, så välj denna om du vet att ni har möjlighet att gå ofta. Det är regelbundenheten som skapar trygghet för barnen och att vi blir en grupp.

Musiklek 4-6 år
Denna är indelad i gruppen med 4 åringar och en med 5-6 åringar. Här är barnen själva med Birgit och den vuxne väntar utanför. Vi sjunger, spelar på rytminstrument och leker med tyger och sjalar. Vi dansar och gör musiklekar. Förutom att lära sig sång och rytm övar sig barnen i samspel, lyssnande, koncentration, motorik och rumsuppfattning. Grupperna lär sig både visor som är roliga och tokiga likaväl som allvarliga och handlar om känslor i stor och smått.

Musikleken 4-6 år medverkar i alla Familjegudstjänster/mässor  Essinge kyrka, ca en gång i månaden kl 10.30-ca 12 på söndagar. Ofta sjunger vi tillsammans med barnkören i Essinge kyrka. Efteråt är det pannkakslunch i församlingshuset. Det är viktigt att barnen i Musikleken även kan vara med på Familjemässorna eftersom vi övar inför dessa med både sånger och rörelser som vi också lär ut till alla i kyrkan. Upplevelsen tillsammans i kyrkan är en del av Musikleken.

Kostnad: 300 kronor/termin om minst en förälder tillhör svenska kyrkan annars 600 kr/termin.

HÖSTEN 2017 MUSIKLEK

Grupperna beräknas starta vecka 37, med uppehåll för vecka  44 (höstlov) och terminen avslutas  vecka  49.

Barn 2-3 år (med föräldrar, utan syskon)
Gruppen Musiklek 2-3 år är full, men vill du ställa dig i kö går de bra att anmäla sig. Det skickas inte ut någon bekräftelse. Stora Essingen, tisdagar kl.15.45.

4 åringar (utan vuxen, som väntar utanför)
Stora Essingen, måndagar kl.15.30

5-6 åringar (utan vuxen, som väntar utanför)
Stora Essingen, måndagar kl 16.30

Anmälan

OBS: Endast fullständigt och korrekt ifyllda blanketter hamnar på rätt plats i kön, dvs det datum blanketten mailas in. Ofullständigt ifyllda blanketter skickas tillbaka, men då kan grupperna redan vara fulla!

När en grupp är full hamnar man automatiskt i kö.

Är någon förälder i familjen medlem i Svenska kyrkan? Kostnad 300 kronor/termin om minst en förälder tillhör svenska kyrkan, annars 600 kr/termin. Ring till församlingsexpeditionen 08-6504900, om du är osäker.

Så fort grupperna är klara (senast v35) får ni mail om ni har en plats eller ej. Ni svarar därefter ja till platsen genom att betala in kursavgiften!