Västermalms församling

Musiklek ht 2017

Musik för barn mellan 2-6 år.

Musiklek 2-3 år. Tisdagar 15.45, Essinge kyrka
Gruppen Musiklek 2-3 år är full. Anmälan till vårens grupper 2018 kan du göra här i början av december 2017.
En vuxen och ett barn som fyllt 2 år. Vi sitter i ring och sjunger, gör ramsor och spelar på rytminstrument. Vi dansar och gör musiklekar.  Den vuxne är mycket aktiv och sjunger, dansar och gör rörelser och är därmed en förebild för ALLA barnen i ringen. Barnen däremot medverkar på sitt eget sätt utifrån sin personlighet och ålder!

Det är många som vill gå denna grupp och det finns tyvärr bara en, så välj denna om du vet att ni har möjlighet att gå ofta. Det är regelbundenheten som skapar trygghet för barnen och att vi blir en grupp.

Musiklek 4-6 år
Denna är indelad i gruppen med 4 åringar och en med 5-6 åringar. Här är barnen själva med Birgit och den vuxne väntar utanför. Vi sjunger, spelar på rytminstrument och leker med tyger och sjalar. Vi dansar och gör musiklekar. Förutom att lära sig sång och rytm övar sig barnen i samspel, lyssnande, koncentration, motorik och rumsuppfattning. Grupperna lär sig både visor som är roliga och tokiga likaväl som allvarliga och handlar om känslor i stor och smått.

Musikleken 4-6 år medverkar i alla Familjegudstjänster/mässor  Essinge kyrka, ca en gång i månaden kl 10.30-ca 12 på söndagar. Ofta sjunger vi tillsammans med barnkören i Essinge kyrka. Efteråt är det pannkakslunch i församlingshuset. Det är viktigt att barnen i Musikleken även kan vara med på Familjemässorna eftersom vi övar inför dessa med både sånger och rörelser som vi också lär ut till alla i kyrkan. Upplevelsen tillsammans i kyrkan är en del av Musikleken.

Kostnad: 300 kronor/termin om minst en förälder tillhör svenska kyrkan annars 600 kr/termin.

HÖSTEN 2017 MUSIKLEK

Grupperna beräknas starta vecka 37, med uppehåll för vecka  44 (höstlov) och terminen avslutas  vecka  49.

Barn 2-3 år (med föräldrar, utan syskon)
Gruppen Musiklek 2-3 år är full, men vill du ställa dig i kö går de bra att anmäla sig. Det skickas inte ut någon bekräftelse. Stora Essingen, tisdagar kl.15.45.

4 åringar (utan vuxen, som väntar utanför)
Stora Essingen, måndagar kl.15.30

5-6 åringar (utan vuxen, som väntar utanför)
Stora Essingen, måndagar kl 16.30

Anmälan till vårens grupper 2018 kan du göra här i början av december 2017.