Västermalms församling

Västermalms församling Besöksadress: Arbetargatan 21, 11245 STOCKHOLM Postadress: Box 49019, 10028 STOCKHOLM Telefon: +46(8)6504900 E-post till Västermalms församling Webbplats

Musik i sommarkväll

Varje vecka bjuder vi in till konsert i sommarkvällen i våra kyrkor. Det är fri entré. Välkommen!

Sommarkonsert
Den amerikanska ungdomskören Allegro Con Brio konserterar under ledning av Christy Elsner. Kören sjunger ett blandat program av bl a amerikanska folksånger och musik av J S Bach tillsammans med en stråkkvartett.
Ons 7/6 kl 19.00. Kungsholms kyrka. Fri entré.

Kalevala the Movie
Melodiskt vemod och finsk skogsstämning. Sara Edin, fiol och sång. Tuulikki Bartosik, accordeon och kantele. Texter: Sara Edin och Kalevala. Med stöd av Stockholms stad.
Ons 14/6  kl 20.00. Essinge kyrka. Fri entré.

Underbart är kort
Vokalgruppen Aora tar tillfället i en akt. Musik av välkända namn så som The Real Groups Anders Edenroth, Evert Taube och Povel Ramel.
Tor 22/6 kl 19.00. Kungsholms kyrka. Fri entré.

Bossa, jazz och lite annat
En skön trio underhåller i sommarkvällen. Johan Hedtjärn, gitarr. Isak Hedtjärn, träblås. Emil Skogh, kontrabas.
Ons 28/6  kl 20.00. Essinge kyrka. Fri entré.

Klassisk gitarr med Oskar Axerup
Oskar Axerup spelar musik på klassisk gitarr från olika epoker i musikhistorien.
Tor 29/6 kl 19.00. S:t Eriks kapell, Grubbensringen 1. Fri entré.

Anders Jalkéus & Marcus Torén
Tonerna, Land du välsignade, Jag är främling och andra pärlor ur klassiska repertoaren.
Ons 5/7 kl 19.00. S:t Görans Kyrka. Fri entré.

Musikaliska drömmar
Duo de Rêve framför musik av JS Bach, C Chaminade, A Rejcha och C Franck. Flöjtist Jana Jarkovská, flöjt. Bohumír Stehlík, piano.
Tor 6/7 kl 19.00. Kungsholms kyrka. Fri entré.

Personligt med Jan Hammarlund
Jan Hammarlund återkommer efter förra sommarens succé - nu med mer tonvikt på hans egna sånger, hyllningar till sjungande arbetarhjältar från förr samt några nya Karin Boyetonsättningar.
Ons 12/7  kl 20.00. Essinge kyrka. Fri entré.

Operettbukett med doft av sommar
Eva Svärd Mannerstedt, sång. Jan-Erik Sandvik, piano.
Tor 13/7 kl 19.00. S:t Eriks kapell, Grubbensringen 1. Fri entré.

Trinity - en svängig treenighet
Lekfullhet, inlevelse och sväng är nyckelorden när Trinity tar oss på en musikalisk resa mellan jazzstandards, pop och visa. De tre instrumenten smälter fint samman i kyrkorummet - ömsom vackert och stämningsfyllt, ömsom svängigt och medryckande.
Ons 19/7 kl 19.00. S:t Görans Kyrka. Fri entré.

På resa med Treitlerkvartetten
Treitlerkvartetten spelar bl.a. Vivaldis sommaren, satser ut Mozarts ”Jaktkvartetten”, Bartoks 5e kvartett, Fanny Mendelssohn och även lite Benny Andersson. Oscar Treitler, violin. Caroline Waldemarsson Treitler, violin. Jonna Inge, viola. Emma Beskow, cello.
Tor 20/7 kl 19.00. Kungsholms kyrka. Fri entré.

Bröderna Näsbom
Hommage till en spelman – svensk folkmusik när den är som bäst. Torbjörn Näsbom, nyckelharpa. Pär Näsbom, fiol.
Ons 26/7  kl 20.00. Essinge kyrka. Fri entré.

Ljuva toner i sommarkväll
Louise Raeder, sång. Sven Idar, piano.
Tor 27/7 kl 19.00. S:t Eriks kapell, Grubbensringen 1. Fri entré.

Monteverdi 450 år
Viveca Axell Hedén, Nora Roll och Anders Ericson. Musik av Claudio Monterverdi samt Sigismondo d’India, Barbara Strozzi och Marco Marazolli med ensemblen StockholMonteverdi.
Ons 2/8 kl 19.00. S:t Görans Kyrka. Fri entré.

Agustin Barrios - Poeten från Paraguay
Musik av Agustín Barrios. Georg Gulyás, gitarr.
Tor 3/8 kl 19.00. Kungsholms kyrka. Fri entré.

Cell 9
Tung rock på trio med rötterna i apocalypsen. Torbjörn Weinesjö, gitarr och sång. Thomas Weinesjö, trummor och sång. Niklas Wilhelmsson, bas och sång.
Ons 9/8  kl 20.00. Essinge kyrka. Fri entré.

Under augustimånen
Gösta Enar, sång och gitarr. Sonja Enar, diktläsning.
Tor 10/8 kl 19.00. S:t Eriks kapell, Grubbensringen 1. Fri entré.

Musik för tio strängar
Cellisten Tove Törngren och gitarristen Liv Skareng. Musik av bl a Schubert, Mozart, Albéniz och Villa-Lobos.
Ons 16/8 kl 19.00. S:t Görans Kyrka. Fri entré.