Västermalms församling

Västermalms församling Besöksadress: Arbetargatan 21, 11245 STOCKHOLM Postadress: Box 49019, 10028 STOCKHOLM Telefon: +46(8)6504900 E-post till Västermalms församling Webbplats

Ledig tjänst: kommunikatör

Vi söker en ersättare för en av våra två kommunikatörer som slutar. Kommunikatörerna stödjer interna- och externa insatser. I rollen som kommunikatör rapporterar du till kyrkoherden.

Västermalms församling är en av Stockholms innerstadsförsamlingar med 65 medarbetare och 69 748 boende varav 39 405 är medlemmar i Svenska kyrkan Västermalm.  Vi har 3 kyrkor, Essinge, Kungsholms och S:t Görans kyrka samt S:t Eriks kapell.

Rollen innebär att:

• Stödja kyrkoherden och ledningen i kommunikation och marknadsföring
  • Formulera budskap, genomföra kommunikationsinsatser och kampanjer
  • Producera och publicera texter i såväl tryckta som digitala media

Anställningsform:

Tillsvidareanställning, heltid.

Kvalifikationer:

Högskoleutbildning eller motsvarande som vi bedömer som likvärdig. Du har några års erfarenhet av arbete inom kommunikation från Svenska kyrkan eller annan idéburen organisation. Du kan på ett pedagogiskt sätt förmedla kunskap, uttrycka dig väl i tal och skrift och har goda IT-kunskaper. Du kan grafisk formgivning, webbpublicering och sociala medier. Du har även erfarenhet av förändringsarbete.

Personliga egenskaper:

Du är flexibel och trivs med ett högt tempo och varierande arbete. Du är resultatmedveten, strukturerad och självständig. Vi uppskattar att du är utvecklingsinriktad och engagerad i ditt arbete. Du är kreativ, prestigelös, tydlig och bra på att samarbeta samt är van att arbeta i projekt.

Om tjänsten:

Provtjänstgörning tillämpas. Vi planerar intervjuer till den 15, 16 och 17 maj.  Tillträde enligt överenskommelse.

Mer information om tjänsten:

Michael Persson, kyrkoherde, 070-315 86 06
Lars Skölving, kommunikatör, 08-617 39 44

Ansökan skickas till:

Västermalms församling, Box 49019, 100 28 Stockholm eller e-post Västermalms församling. Sista ansökningsdag: 2017-04-28.