Västermalms församling

Prata med oss

Kontakt

Västermalms församling Besöksadress: Arbetargatan 21, 11245 STOCKHOLM Postadress: Box 49019, 10028 STOCKHOLM Telefon: +46(8)6504900 E-post till Västermalms församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Ekonomiskt stöd

Hos församlingen finns möjlighet att ansöka om ekonomisk hjälp.


I Västermalms församling finns det möjlighet att ansöka om ekonomisk hjälp. Västermalms församling har ett antal stiftelser från vilka privatpersoner som är folkbokförda i församlingen, har möjlighet att göra en ansökan. Församlingen har ingen akutkassa och normalt får man räkna med en handläggningstid på 4-6 veckor. 

Hur går en ansökan till?
Det ser lite olika ut beroende på vari församlingen du bor. Detta beror på att stiftelsemedelshanteringen styrs av regler som gällde för de tre tidigare församlingarna.

Den som bor på Essingeöarna kontaktar diakonen där. Den som bor i före detta Kungsholms församling kontaktar diakonerna i Kungsholms arbetslag. Den som är folkbokförd i tidigare S:t Görans församling kontaktar diakonerna i det arbetslaget. Om du är osäker på vilken församling du bodde i så kan du ringa någon av diakonerna så hänvisar vi dig vidare.

Vi bokar en besökstid. Vid besöket går vi tillsammans igenom din ekonomiska situation. Till besöket skall du ha med din deklaration, dina inkomstuppgifter och utgifter mm.

Sista ansökningsdag för våren är 1/6-2018

Under 2018 kommer några av församlingens stiftelser vara stängda. Detta gäller främst stiftelser i S:t Göransdelen av församlingen. Detta innebär att endast du som är över 60 år och kyrkotillhörig kan söka stiftelsemedel
i denna del av församlingen. För tidsbokning och frågor ring eller mejla till diakonerna. Telefon till växeln: 08-650 49 00. 
E-post: förnamn.efternamn@svenskakyrkan.se

Vad kan man söka stiftelsemedel till?
Framförallt kan du söka medel för tillfälliga behov och sådant som inte täcks av socialtjänstens försörjningsstöd. Ser vi att behoven återkommer varje månad och att du borde kunna få hjälp av socialtjänsten kommer vi att hänvisa till dem. Vi kan också hänvisa vidare till kommunens budget och skuldrådgivare om vi tror att detta kan vara den hjälp du behöver.

I vårt arbete generellt och inte minst vad gäller stiftelser strävar vi efter att ge hjälp till självhjälp

Vad händer med mina ansökningshandlingar?
Handlingarna är sekretessbelagda. Diakonerna som hanterar stiftelseärendena får del av dina handlingar. Ansökan kommer också ses av de två som fattar beslut om stiftelsemedel samt av kamrer som betalar ut medel. Efter beslut sparas handlingarna på ett säkert sätt.

Inte folkbokförd i Västermalms församling…
Om du inte är folkbokförd i vår församling kan du på länsstyrelsens sida ta del av vilka stiftsmedel det finns att söka.

Välkommen att ringa oss!  

Kontakt med församlingens diakoni
Församlingens diakoner nås på direktnummer, se nedan, eller via växeln, telefon 08 - 650 49 00. Diakonin nås i övrig på mail (förnamn.efternamn@
svenskakyrkan.se)  Vi svarar när vi kan på våra telefoner (det går alltid att prata in ett meddelande).

Diakoner i församlingen

Katarina Boberg

Västermalms församling

S:t Görans kyrka, Diakoniassistent

Direkt: 08-545 709 85

Beat Lindberg

Västermalms församling

Kungsholms kyrka, Diakoniassistent

Direkt: 08-617 39 74

Marie Lundeborg

Västermalms församling

Diakon, S:t Görans kyrka

Direkt: 08-545 709 58

Jan Magnusson

Västermalms församling

Diakon, Kungsholms kyrka

Direkt: 08-617 39 52

Annika Melin Mori

Västermalms församling

Diakon, Lindhagen, S:t Görans kyrka

Direkt: 08-545 708 79

Steve Sjöquist

Västermalms församling

Diakon, S:t Görans kyrka, Sjukhusdiakon

Direkt: 08-545 709 78

Laila Svensson

Västermalms församling

Diakon, Essinge kyrka

Direkt: 08-545 709 68