Västermalms församling

Jul i din församling

Ett barn föds i vinternatten - Kristusbarnet sträcker sina armar mot oss, det är julens stora gåva till oss. Bakom allt stök och julgranar som barrar, bortom fina eller dåliga julklappar eller inga julklappar alls, får vi ta emot Guds gåva. Välkommen till Västermalms församling i Juletid.

Essinge kyrka

Julafton 24/12

11.00 Barnens julsamling. Katarina Therus, präst. Julspel med Birgit Norrman, Hege Marie Korshavn, Lars Grosshög med flera. Akiko Watanabe-orgel.

23.00 Midnattsmässa. Anders Bergqvist, präst. Laila Svensson, diakon. Therese Wiberg, sångsolist. Akiko Watanabe-orgel.

Nyårsafton 31/12

11.00 Nyårsbön med mässa. Anders Bergqvist, präst. Alexander Vorontsof-orgel.

Andra söndagen efter trettondedagen 14/1

11.00 Familjegudstjänst. Katarina Therus, präst. Musikleken sjunger under ledning av Birgit Norrman. Barnkören sjunger under ledning av Henry Turu. Efter gudstjänsten blir det julfika och julgransplundring. Tomten kommer och vi dansar kring granen tillsammans med ett spelmanslag. Övrig medverkande är Hege Marie Korshavn.

Kungsholms kyrka

Julafton 24/12

11.00 Samling vid krubban. Jan Olov Fors, präst. Flick- och Gosskören, Minikören under ledning av Karin Skogberg Ankarmo.

17.00 Julbön. Kristina Lutborg, präst. Jenny Ohlson Akre-solosång. Ingela Rousu-orgel.

23.00 Midnattsmässa. Kristina Lutborg och Jan Olov Fors, präster. Kungsholms Julkör under ledning av Britta Snickars.

Juldagen 25/12

07.00 Julotta. Kristina Lutborg, präst. Miriam Treichl, solist. Karin Skogberg Ankarmo, musiker.

Nyårsafton 31/12

17.00 Nyårsbön. Gunnel Hillås, präst. Anna Zander-solosång, Anna Holm-orgel.

Nyårsdagen 1/1

15.00 Nyårsmässa. Maria Mannheimer, präst. Anna Holm-orgel.

Första söndagen efter Trettondedagen 7/1

11.00 Mässa. Michael Persson, präst. Akiko Watanabe, musiker.

S:t Eriks kapell

Julafton 24/12

14.00 Julbön. Jan Olov Fors, präst. Ariadna Reguant Qvarsebo, sångsolist.

S:t Görans kyrka

Julafton 24/12

11.00 Barnens Julbön. Magnus Fjelkman, präst. S:t Görans Barnkörer under ledning av Anna Trensing. Julberättelsen dramatiseras av Magnus Fjelkman, Anna-Lena Danielsson och Mikael Magnusson, Gabriella Sjöström-orgel.

17.00 Julbön. Anne Annerstedt, präst. Gunilla Stephen-sång.

23.30 Midnattsmässa. Johan Lundby, präst. Julkör under ledning av Olov Risberg.

Juldagen 25/12

07.00 Julotta. Gunnel Hillås, präst. Dag Bergqvist-sång, Gabriella Sjöström-orgel.

11.00 Högmässa. Michael Persson, präst. Dag Bergqvist-sång, Gabriella Sjöström-orgel.

Annandag jul 26/12

11.00 Högmässa. Karin Aldén, präst.  David Risberg- sång, Olov Risberg-orgel.

Nyårsafton 31/12

17.00 Nyårsbön. Aron Telde, präst. Marika Schönberg-sång.

Trettondedag jul 6/1

11.00 Internationell högmässa. Dialogpredikan med Johan Lundby, präst och Wanja Lundby Wedin, förste vice ordförande i kyrkostyrelsen. Kummelby Gospel sjunger. Därefter kyrklunch i S:t Göransvåningen, Arbetargatan 21 och föredrag om "Den världsvida kyrkan" med Wanja Lundby Wedin. Julkampanjen "Jag är ett liv" avslutas.

Första söndagen efter Trettondedagen 7/1

11.00 Högmässa. Magnus Fjelkman, präst. Viveca Axell Hedén- sång, Gabriella Sjöström-orgel.

Andra söndagen efter trettondedagen 14/1

11.00 Familjegudstjänst. Magnus Fjelkman, präst. Annika Melin Mori, diakon. S:t Görans Barnkörer under leding av Anna Trensing. Efter familjegudstjänsten blir det fika och korv i församlingshuset på Arbetargatan 21. Där dansar vi kring granen och leker jullekar innan granen plundras och slängs ut.

Här kan du ladda ner hela julprogrammet

Läs julnumret av församlingstidningen på nätet!