Västerlövsta församling

Västerlövsta kyrka är en naturlig mittpunkt i Heby centralort, med sin upphöjda placering på en kulle. I Västerlövsta församling bor drygt 3.500 personer, varav 77,8 % är medlemmar i Svenska kyrkan.

Kyrkan är uppförd i slutet av 1470 och har ett mycket välkänt altarskåp från 1520 av Jan de Molder. Här firas gudstjänst i princip varje söndag. Kyrkan är även öppen för besök alla dagar 08.00–16.00. Kontakta någon av vaktmästarna eller församlingsexpeditionen på 0224-341 90.

I anslutning till kyrkan finns Västerlövsta församlingshem, som är tillgängligt för uthyrning. På nedre botten ligger barn- och ungdomslokalen Himlakul.

Västerlövsta kyrka

Västerlövsta kyrka byggdes under senare delen av 1400-talet och ersatte sannolikt en stor träkyrka. Varför församlingen valde att bygga en helt ny kyrka vet vi inte men man kan gissa att träkyrkan var i allt för dåligt skick för att restaurera. Kyrkan är öppen för besök dagligen kl 9–15.

Västerlövsta församlingshem

Västerlövsta församlingshem ligger nedanför prästgården. Här finns en stor sal och ett par mindre rum, samt ett stort modernt utrustat kök. På nedre botten finns en barn- och ungdomslokal. Församlingshemmet genomgick en omfattande renovering 2021.

Barnlokalen

Barn- och ungdomslokalen ligger på bottenvåningen av Västerlövsta församlingshem.