Om församlingens verksamheter och coronapandemin

Så här berörs verksamheter i Västerleds församling med anledning av coronapandemin. Läs om vilka förändringar vi gör just nu.

I nuläget gäller för gudstjänster och verksamheter

Sidan uppdaterades20 januari kl. 14.00

• Vi fortsätter följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regeringsbeslut som rör begränsningar om hur vi får samlas på ett och samma ställe.
  • Vissa av våra arrangemang är pausade och vissa flyttas fram. I kalendern finns den senaste informationen.

Viktigt information vid gudstjänstbesök

• Vi vill självklart vara med och skydda dig och andra från att insjukna i covid-19. Därför ber vi dig att följa Folkhälsomyndighetens och regeringens rekommendationer.

Maxantal

För närvarande gäller följande begränsningar:

• Max 8 besökare i S:ta Birgitta kyrka, Västerledskyrkan.och S:t Ansgars kyrka.
  • Max 20 besökare vid begravningar.

Håll avstånd

• Sätt dig med minst 1 meters avstånd till andra besökare i kyrkorummet.

Nattvarden

• Vi firar gudstjänster utan nattvard.

• Kvällsgudstjänsten varannan tisdag i Västerledskyrkan utgår.

Övrig verksamhet

Barn och familj

Unga körer

• Unga körer i S:ta Birgitta kyrka, Västerledskyrkan och S:t Ansgars kyrka fortsätter men vi ser till att det finns gott om utrymme mellan körsångarna.

Vuxen

Vuxenkörer

• Församlingskören utgår.
  • Alla körer i S:ta Birgitta kyrka, Västerledskyrkan och S:t Ansgars kyrka fortsätter men vi ser till att det finns gott om utrymme mellan körsångarna.

Mötesplatser i vardagen