Kyrkornas globala vecka 2019

Lyssna på föredrag om Existentiell hälsa och att Cykla för jämställdhet. Gå på festkväll med god musik och mat. Kom och var med på Kyrkornas globala vecka i Abrahamsbergskyrkan och Västerleds församling 17-24 november!

Välkommen till kyrkornas globala vecka 2019 i Abrahamsbergskyrkan och Västerleds församling. Vi anknyter även i år till FN­-målen för hållbar utveckling och sätter jämställdhet och hälsa i fokus.

Kyrkornas globala vecka 2019

i Abrahamsbergskyrkan och Västerleds församling

Kom och var med! Tema: Jämlikhet och hälsa

Fira gudstjänst

SÖNDAG 17 NOVEMBER

11.00 Gudstjänst i Abrahamsbergskyrkan
Inledning på Globala veckan. Predikan: Anita Elweskiöld, präst i Västerleds församling, Lasse Vallmoss, Ungdomskören.

18.00 Gospelmässa i S:t Ansgars kyrka
Predikan: Lasse Vallmoss, pastor i Abrahamsbergskyrkan, Anita Elweskiöld, kören Sing the Gospel.

Cykla för jämställdhet

onsdag 20 november

13.00 Mitt på dagen-träff i Abrahamsbergskyrkan. Ida Hennerdal från Diakonia
berättar om ett cykelprojekt för flickor i Bangladesh.

18.00 Hoppets mässa i S:t Ansgars kyrka. Anita Elweskiöld.

Älska dig själv

ONSDAG 20 NOVEMBER

19.00 Föredrag i församlingshuset, Alvik.
Erika Rosenbaum, personlig tränare och teologistudent, föreläser på temat ”Älska dig själv genom rörelse och hälsa”.

Hälsa i Kongo

torsdag 21 november

19.00 Abrahamsbergskyrkan.
Christer Daelander från Equmeniakyrkan, berättar om arbetet för hälsa i Kongo.

Festkväll

söndag 24 november

16.00-19.00 i Abrahamsbergskyrkan.
Fredsfest med föredrag av journalisten och Martin Luther King-pristagaren Martin Schibbye. Sång och musik med Maria Almlöv. Gemensam middag.

Ing­-Marie Wieselgren, psykiatrisamordnare på
Sveriges kommuner och landsting, föreläser om
existentiell hälsa. Sång och musik med duon ”A couple of songs”, Björn och Johanna Börjeson. Gemensam middag. Anmälan till Västerleds församling: vasterled.forsamling@svenskakyrkan.se eller 08-445 96 10 senast onsdag 20 november.

Alla aktiviter under veckan är kostnadsfria. Vill du ge en frivillig gåva föreslår vi två
projekt för bättre hälsa i världen:

Hälsa för alla i Kongo
Abrahamsbergskyrkan finns med och stöder hälsoarbete i de båda Kongoländerna via Equmeniakyrkans systerkyrkor i länderna. Din gåva hjälper till med att kompetensutveckla vårdpersonal, solenergi till vårdcentraler samt utrustning, mediciner och vaccinationer, resor inom länderna för kvalitetsuppföljning på vårdcentraler.
Ge en gåva: Swish 123 030 0384 (Abrahamsbergskyrkan),
skriv ”Hälsa Kongo” i meddelandet.

Stoppa könsstympning i Tanzania
ACT Svenska kyrkan tillsammans med Tanzanias kristna råd arbetar för att stoppa könsstympning i Tanzania. Arbetet består bland annat av:
• Utbildning till lärare och elever om könsstympning och annat våld mot kvinnor, och de negativa effekter det för med sig.
• Utbildning och påverkansarbete riktat mot föräldrar.
• Läger för flickor och pojkar i tonåren.
Ge en gåva: Swish 123 609 4338 (Act Svenska kyrkan),
skriv ”ACT P190” i meddelandet.

Kyrkornas globala vecka i Abrahamsbergskyrkan och Västerleds församling samordnas med Studieförbundet Bilda samt Bromma ekumeniska råd, BER.