Kulturveckan ”Tack för livet” 2021

S:ta Birgitta kyrka 17–24 oktober – en vecka fylld med möten mellan kultur och tro. Det blir bland annat Mozartkonsert med kör och orkester, gregorianska klostersånger, en kväll om Ylva Eggehorns psalmer, orgelkonsert, körkonsert på FN-dagen, kyrkvisning och konstutställning. Här kan du läsa hela veckans program.

Kyrkan i Nockeby slår upp sina portar för en vecka fylld med möten mellan kultur och tro. Det blir bland annat Mozartkonsert med kör och orkester, gregorianska
klostersånger, en kväll om Ylva Eggehorns psalmer, orgelkonsert, körkonsert på FN-dagen, kyrkvisning och konstutställning i kyrkan hela veckan.

Alla åldrar är med, från Öppna förskolans barn till vuxenverksamheten. Temat för kulturveckan är ”Tack för livet” och precis som förra året vill vi lyfta fram tacksamhet och hopp.

Religion och kultur har alltid varit sammanvävda i en tät väv. Det går inte att säga när det ena börjar och när det andra slutar. Om det är kulturen är trons moder eller tvärtom kan ingen säga. Men kännetecknande för i stort sett all kultur är att den öppnar fönster till evigheter och berättar om världar som vi inte kan möta och skildra på något annat sätt.

Välkommen till Kulturveckan!

Program kulturveckan ”Tack för livet”

S:ta Birgitta kyrka 17–24 oktober

Tänk på att det är föranmälan till ett par arrangemang.

Söndag 17 oktober

11.00 Musikhögmässa
Sångare ur S:ta Birgitta vokalensemble. Därefter kyrkvisning av S:ta Birgittas hemligheter.

16.00 Konsert: Mozart med mera
S:ta Birgitta kyrkokör, Ida Zackrisson, sopran, Hedda Hasselström, alt, Olof Olofson, tenor, Krister Zackrisson, bas, samt orkester framför Mozarts Bb-durmässa. Magnus Bergman spelar ur Mozarts 21:a pianokonsert, Elvira Madigan.

18.00 Konstvernissage
Utställning av Brommakonstnärerna Anders Gabrielsson, Titti Windbladh och Christer Lindberg.

Måndag 18 oktober

14.00 Sångsamling med orgel på Öppna förskolan.

19.00 Konsert: Vox Archangeli
Vox Archangeli sjunger och spelar gregorianska klostersånger. Anna Pihl Lindén och Veikko Kiiver, sång, Pär Lindén, irish flute.

Tisdag 19 oktober

12.30 Musik med andakt
Fredrik Zander spelar orgelmusik:
Dietrich Buxtehude (1637-1707): Preludium och fuga g-moll BuxWV 149
Torsten Sörenson (1908-1992): ur Breviarium Musicum (stycken för liten orgel)
Johann Sebastian Bach (1685-1750): Ur Orgelbüchlein
Wolfgang Amadeus Mozart: Andante i F-dur KV 616 (för en orgelvals)

16.00 Messy Church
Ett annorlunda sätt att vara kyrka. Messy Church riktar sig till alla åldrar och innehåller tid för skapande, gemenskap, andakt och middag. Allt är kostnadsfritt.
En Messy Church-samling i S:ta Birgitta kyrka går till så här:
16.00 Drop-in och skapande
utifrån ett tema
17.00 Andakt
17.15 Gemensam måltid
18.00 Avslutning
Föranmäl er gärna på
svenskakyrkan.se/vasterled/messy-church

Onsdag 20 oktober

19.00 Psalmkväll om Ylva Eggehorns psalmer.
Hon är en av Sveriges främsta moderna psalmdiktare med texter som ”Var inte rädd”, ”Barn och stjärnor” och mästerverken ”Innan gryningen” och ”Kärlekens tid”.
Den här kvällen sjunger S:ta Birgitta kyrkokör några av Ylva Eggehorns psalmer.

Fredag 22 oktober

9.00–12.00 Fredagsdisco på Öppna förskolan.

Lördag 23 oktober

10.00–16.00 Existentiellt skrivande
Inga förberedelser krävs, bara skrivlust och längtan efter att skriva. Lunch och fika ingår. Ledare: Håkan Holmlund, präst och tidigare journalist.
Anmälan till Håkan Holmlund, 08-445 96 25, hakan.holmlund@svenskakyrkan.se senast 18 oktober (platser i första hand för dig som inte deltagit tidigare).

Söndag 24 oktober

11.00 Barnens mässa.
Lilla kören 6 år och S:ta Birgitta barnkör 7 år.

14.00 Orgelskoj
Vi sjunger tillsammans och visar S:ta Birgittas orgel. Från 3 år.

16.00 Fredskonsert på FN-dagen
S:ta Birgitta juniorkör och barnkör sjunger sånger om fred.
Rodney Alfvén, piano,
Kenne Eriksson, bas,
Pär Hedstjärn, trummor,
Jenny Alfvén, sång.

12:ans spårvagn har sin ändhållplats några steg från kyrkan.
Det finns också parkeringsplatser vid kyrkan.

För mer information kontakta:

Håkan Holmlund

Västerleds församling