Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Västerleds församling Besöksadress: Vidängsvägen 11, 16736 BROMMA Postadress: BOX 14003, 16714 BROMMA Telefon:+46(8)4459610 E-post till Västerleds församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Handgjorda halsdukar för ett varmare samhälle

Sedan gryningen ligger ett antal hemgjorda halsdukar utlagda på olika platser i Bromma med omnejd. Bakom dessa ligger bland annat Västerleds församling som vill skicka en annorlunda hälsning.

Halsdukarna är stickade av församlingsbor som med stor entusiasm arbetat för att kunna dela med sig av medmänsklighet och värme.

På en lapp fastsatt på halsduken står det: ”Det är vinter i Stockholm. Fryser du? Den här halsduken är inte borttappad. Den är handgjord just för dig. Ta den – varsågod! #envarmarestad.”

- Det har också gett skaparlust, glädje och känsla av delaktighet för den som har varit med och stickat i våra olika öppna verksamheter, säger Monne Larsson, diakon i Västerleds fösamling.

Idén kommer från Nederluleå församling och har via sociala medier nu spridit sig som en löpeld över hela Sverige där lokala församlingar inom Svenska kyrkan till just 14 januari jobbat för att skicka en annorlunda hälsning till sina medmänniskor.

Varför görs detta? Det blåser kallt både bildligt och bokstavligt talat i vårt samhälle, men det finns också många människor som står upp för medmänsklighet och värme. Det är motivet och motivationen.

Bara i Stockholm samordnar sig hela 30 av Svenska kyrkans församlingar, där Västerleds församling är en.

#envarmarestad