Begränsat antal platser & vaccinationsbevis

På grund av nya restriktioner begränsar vi antal platser i våra kyrkor från 12 januari. Vid vissa av våra gudstjänster och konserter kommer vi att begära att du visar vaccinationsbevis och legitimation. Läs mer här!

Vi fortsätter följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regeringsbeslut som rör begränsningar om hur vi får samlas på ett och samma ställe.

Begränsat antal platser

På grund av nya restriktioner gäller följande begränsningar från 12 januari:

Gudstjänster och konserter

• Max 50 besökare i S:ta Birgitta kyrka och Västerledskyrkan. Varannan bänkrad stängs av.
  • Begränsat antal besökare i S:t Ansgars kyrka.
  • Ett sällskap på max 8 personer kan sitta tillsammans.
  • Sällskap ska hålla ett avstånd på minst 1 meter till varandra.

nattvard

• På Kvällsmässan och Ungdomsmässan i Västerledskyrkan firas nattvard. Vid övriga gudstjänster med begränsat antal platser i S:ta Birgitta kyrka och Västerledskyrksan firas inte nattvard.
  • På Hoppets mässa på onsdagar och Veckomässan på fredagar i S:t Ansgars kyrka firas nattvard. Vid övriga gudstjänster i S:t Angar med begränsat antal platser firas inte nattvard.

Öppna förskolan och babycafé

• Vi kan ta emot max 20 personer totalt (gäller både barn och vuxna).

Messy Church

• Messy Church i S:ta Birgitta kyrka tisdag 25 januari utgår pga utökade restriktioner.

Vaccinationsbevis & legitimation

Vid vissa av våra gudstjänster och konserter väntar vi oss mer än 50 besökare och kommer att be om att få se vaccinationsbevis och legitimation för alla över 18 år. Kom gärna i god tid! När vaccinationsbevis ska visas gäller inte begränsat antal platser och nattvard kan firas.

Gudstjänster och konserter där vi vill se vaccinationsbevis & legitimation:

Här skriver vi när vaccinationsbevis krävs.

HUR FÅR JAG ETT VACCINATIONSBEVIS?

Som vaccinationsbevis gäller ett covidbevis som utfärdas av Ehälsomyndigheten. Själva beviset innehåller en QR-kod som du sedan kan visa upp digitalt eller fysiskt när du ska gå in på ett evenemang som kräver vaccinationsbevis.

Har du e-legitimation och tillgång till dator, surfplatta eller mobiltelefon använder du tjänsten www.covidbevis.se för att hämta ett vaccinationsbevis som du sedan kan visa upp digitalt.

Har du inga digitala möjligheter kan du beställa ditt covidbevis genom att skriva ut, fylla i och posta en blankett som du hittar på ehälsomyndigheten.

Vill du ha hjälp av oss?
Blanketten ”Beställning av vaccinationsbevis” kan du också hämta på församlingsexpeditionen, Vidängsvägen 11 i Alvik.
Vi kan även skicka hem en blankett till dig, kontakta Lisbeth Donnerberg 08-445 96 41 eller via e-post: lisbeth.donnerberg@svenskakyrkan.se

Har du frågor om vaccinationsbeviset?
ehälsomyndigheten kan du få svar på alla frågor om hur beviset fungerar och hur du skaffar ett.