Gårds- och ungdomspräst på Stiftsgården

Svenska kyrkan Västerås stift söker stiftsadjunkt placerad som gårds- och ungdomspräst på Stiftsgården Rättvik 100%

Stiftsgården Rättvik är en mötesplats för ungdomar. Därför behövs en präst som särskilt ägnar sig åt alla ungdomar som vistas här på läger alla tider under året. Här finns även unga volontärer, helgare och så klart hela sommarverksamheten, som drivs av unga ledare.

Tre gånger om dagen ringer klockan till andakt i Enhetens kapell – morgon, mitt på dagen och kväll. Ibland fylls kapellet till bristningsgränsen, ibland är det bara några få som samlas. Sommartid, när många barn och ungdomar vistas på gården, utgör kapellet en viktig och stillsam samlingsplats. Du kommer att få ta stort ansvar för gudstjänstlivet i kapellet.

Du kommer även att ingå bland medarbetarna i programenheten, och ta ansvar för kurser och fortbildningar i samverkan med gårdens programarbetare och personal på stiftskansliet. Mötesplats barn- och unga är ett annat sammanhang på stiftsnivå där gårds- och ungdomsprästen har en given plats.

Du är en präst, behörig för tjänst i Svenska kyrkan, med god erfarenhet av verksamhet med barn- och unga. Naturligtvis är det bästa du vet att vara präst på konfirmand- och ungdomsläger!

Sök tjänsten senast 28 oktober på den här länken.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta stiftsprost Peter Åström, 021-17 85 48, peter.astrom@svenskakyrkan.se

eller tf stiftsgårdsföreståndare Nils Åberg, 010-160 80 00, nils.aberg@svenskakyrkan.se