Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Västerås stift Besöksadress: Västra Kyrkogatan 9, 72215 Västerås Postadress: Västerås stift, Box 7, 72103 Västerås Telefon:+46(21)178500 E-post till Västerås stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Västerås stift söker stiftsdirektor

Vi i Västerås stift vill utveckla folkkyrkan och vara relevanta i vår tid. Stiftets arbete sker i ständig dialog och utbyte med våra församlingar. Främjandet och tillsynen utgår från deras behov. I den processen är stiftsdirektorn en nyckelperson.

Vi söker en stiftsdirektor. Du leder arbetet för ett 30-tal medarbetare. Flertalet är specialister inom sina områden som exempelvis fastigheter, ekonomi, löne- och personalfrågor och du har budgetansvaret. Som stiftsdirektor är du stiftsstyrelsens sekreterare och bildar tillsammans med biskop, stiftsprost och stiftsjägmästare stiftets ledningsgrupp.

Vi söker dig som har god kunskap inom ekonomi och juridik. Du är trygg i ditt ledarskap och har en vilja till ständig utveckling och förbättring. Du har ett stort engagemang, en god kommunikationsförmåga och en coachande ledarstil. Tjänsten kräver ett strukturerat och planerat arbetssätt. Vi förutsätter också att du har god kunskap om Svenska kyrkans tro, liv och organisation.

Stiftets arbete handlar om att lyfta fram goda lokala initiativ och utifrån överblicken som ett stiftsperspektiv ger, genomföra utvecklingsprojekt för att möta framtida behov. Mycket av vår verksamhet bygger på mänskliga möten, men vi vill även att du omfattar och har en förståelse för de möjligheter som digitaliseringen av Svenska kyrkan kan innebära.

Vår visitationsmodell – Johanna – innebär en modell för ett strukturerat arbete med församlingsinstruktioner, visitationer och främjande/stöd gentemot församlingar och pastorat. Det innebär också ett nära samarbete mellan medarbetarna på de två stora avdelningarna vid stiftskansliet, församlingsavdelningen och avdelningen för planering och kansliledning. Som stiftsdirektor förväntas du underlätta samarbete mellan avdelningarna och ha en god samverkan med stiftets övriga chefer.

Stiftets ordinarie ledningsgrupp består idag endast av män, varför vi gärna ser kvinnor som sökande.

För att komma ifråga för tjänsten ska du tillhöra Svenska kyrkan.

B-Körkort är ett krav.

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta stiftsprost Peter Åström, telefon 076-940 85 48 eller stiftsstyrelsens 1:e vice ordförande Inger Wahlman, telefon 070-625 66 76.

Mejla din ansökan med dina löneanspråk till vasterasstift.ansokan@svenskakyrkan.se Vi vill ha din ansökan senast 26 maj.

Vi undanber oss vänligt men bestämt alla former av rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.

Västerås stift vill vara ett stift som präglas av låg tröskel och högt i tak. Stiftet omfattar hela Dalarnas län, Västmanlands län samt norra delen av Örebro län. Sett till ytan är det Sveriges tredje största stift. Sammantaget består stiftet av 41 församlingar och pastorat. Stiftskansliet, där ett 50-tal personer arbetar, ligger centralt i Västerås nära Västerås domkyrka.