SKUT-rådet

I vårt stift, liksom i alla andra, finns ett SKUT-råd. I många församlingar har man s. k. Internationella grupper. I dessa grupper finns ofta både SKUT-ombud och ombud för Svenska kyrkans internationella arbete. Båda grupperna finns således, även om mycket samarbete sker.

SKUT-rådet i Västerås stift

SKUT-rådets uppgift är bl. a. att sprida information om SKUT:s verksamhet, att med idéer och materialtips inspirera församlingsombuden samt att hålla kontakt med SKUT:s nationella nivå. Vi kan också förmedla kontakt med personer som varit ute i SKUT-tjänst och kan berätta om arbetet utomlands.

SKUT-rådet består av åtta ledamöter, en del av oss arbetar eller har arbetat inom kyrkan, andra är engagerade som frivilliga i olika församlingar.

Vi som för närvarande sitter i rådet är:

Katarina Karlsson (ordf.) från Malung e-post till Katarina,
Sören Trygg (vice ordf.) från Lindesberg e-post till Sören
Birgitta Morfeldt (sekr.) från Västerås e-post till Birgitta
Jörgen Tempelman (kassör) från Västerås e-post till Jörgen
Heleena Grevesmühl från Västerås e-post till Heleena
Lena Bolton från Västerås e-post till Lena
Kerstin Hesse från Västerås (tel.021-35 25 55) och
Britt Thureson från Falun e-post till Britt

Ni är välkomna att kontakta oss för information.

Lisa Fröberg

Stiftsadjunkt för internationella relationer och miljöfrågor

SMS: 070-603 66 88