Reformation pågår

REFORMATION PÅGÅR

Under 2017 pågick en interaktiv visning av Västerås domkyrka där skolklasser möttes av Jörgen Buntmakare som berättade om domkyrkans roll i historien och om de konflikter han mött under sina resor i tiden. Nu har Jörgen lämnat vår tid. De 10.000 barn som träffade Jörgen lämnade efter sig ett testamente med de allra viktigaste frågorna som berör oss idag. Den viktigaste frågan av alla var Fred.

Vi vill med denna utbildningsdag skapa förutsättningar för att lära sig mer om metoden kring arbetet med interaktiva visningar på temat Fred.

En heldagsutbildning för personal som ska genomföra den interaktiva visningen om Fred. Under dagen får personalen själva gå den interaktiva visningen om fred, få en genomgång av visningens material, lära sig att anpassa visningen till sin kyrkas egna lokaler samt pedagogiken bakom metoden. Deltagarna får också en grundläggande utbildning i att använda rollgestaltning och interaktivitet i möte med barn och ungdomar.

Utbildningsdagen kommer ge deltagarna trygghet och förståelse i hur och varför de ska använda visningarna i sina kyrkor.

Onsdagen den 3 oktober 2018 kl. 09.30-16.00. Kaffe från kl. 09.00.

Finnåkers kursgård, Fellingsbro.

Kostnad

Mat, fika och kursavgift är kostnadsfri. Vid avanmälan senare än en vecka innan debiteras kostnader för mat och fika.

Anmälan

På Västerås stifts hemsida, https://svenskakyrkan.se/vasterasstift/app/kurser/grupper/15328 senast 26 september.

Frågor besvaras av

Cecilia Redner, tel. 021-17 85 55,