Merlinläger 2018

På Finnåker blir sagan verklighet

Varje november fylls skogarna runt Finnsåkers kursgård av modiga unga väpnare, riddare, drottningar, trollkarlar och skrämmande vålnader. Då är det dags för årets stora Merlinläger – ett rollspelsläger för barn i mellanstadieåldern, 10-12år.

Rollspelet, eller lajvet som det kallas, utspelar sig i det gamla legendernas Britannia, vid tiden innan den unge väpnaren Arthur har dragit svärdet ur stenen och utsetts till rikets konung. Barnen på lägret spelar väpnare som tränar till riddare i drottningens tjänst. När man är tolv år och deltar för sista gången på ett Merlinläger får man dra svärdet ur stenen.

Förutom lajv prövar barnen på olika typer av workshops, t.ex. medeltida dans.

Merlinlägret planeras och genomförs av ideella ledare ur Svenska Kyrkans Unga Camelot med stöd av Västerås stift. Camelot har funnits i över 20 år och är en av Sveriges största rollspelsorganisationer och sysslar med bordsrollspel, levande rollspel, kort- och figurspel och mycket annat som förknippas med rollspels - hobbyn. Varje år arrangerar föreningen stora läger med hundratals deltagare. Camelot är öppet för ungdomar från 13 år och uppåt. Merlinlägret är ett förberedelseläger för yngre barn.

Målgrupp:
Alla som är i åldrarna 10-12 år oavsett tidigare erfarenheter.

Datum:
16-18 november 2018

Plats:
Finnåkers kursgård, Finnåker 175, 710 41 Fellingsbro

Hitta hit:
Karta finns på www.finnaker.se

Tider:
Ankomst fredag den 16 november kl. 19.00 och avresa söndag den 18 november kl. 14.00.

Pris:
500 kr för medlemmar i Svenska Kyrkans Unga. 600 kr för övriga. Går att betala kontant på plats.
(Bli medlem kostnadsfritt på www.svenskakyrkansunga.se Välj lokalavdelning Camelot).

Innehåll:
Lek, lust hantverk, konst, vapenlek, rollspel, lajv, personlig utveckling, vänskap dans, mod, riter, och ridderlighet. Vi bor i lägergårdar där man bor 3-4 personer i varje rum.

Medverkande:
Personal från Västerås stift och medlemmar ur Svenska kyrkans unga/Camelot.

Anmälan till:
Klicka på länken för att anmäla dig. OBS! Anmälan är bindande. Endast 50 platser.

Anmälan senast:
1 november 2018.