Västerås stift Besöksadress: Västra Kyrkogatan 9, 72215 Västerås Postadress: Västerås stift, Box 7, 72103 Västerås Telefon:+46(21)178500 E-post till Västerås stift

Crossroads - en ungdomsledarutbildning

Crossroads genomförs den 23-30 juni 2019 i Beit Jala, Palestina. Ledarutbildningen vänder sig till dig som är mellan 18 och 25 år. 22 april är sista dag för att anmäla sig!

Crossroads är ett möte mellan ungdomar från Palestina, Sverige och Moçambique. Under en vecka i juni 2019 möts ett tjugotal ungdomar från tre länder för ledarutbildning och för samtal om ledarskap och utmaningar för kyrkan. Vi delar erfarenheter och bygger relationer. Från Västerås stift deltar sex ungdomar. Vill du vara en av dem?

Det är när människors vägar korsas som möten uppstår. Utan vägkorsningar blir våra liv förutsägbara. Crossroads speglar möten mellan människor men det handlar också om den kristna symbolen korset. Vi möts i Gud. Roads är en symbol för att vi alltid är på väg. Vi är alltid igår – idag – i morgon. Vi bär på erfarenheter, vi möts, vi väljer nya vägar.

Crossroads genomförs den 23-30 juni i Beit Jala, Palestina.
För de svenska deltagarna är det en förträff den 21 maj kl. 16.00 i Västerås. Under förträffen bestämmer vi tillsammans dag och plats för återträffen i höst.

Målet är att ge unga ledare i kyrkan en möjlighet att utveckla sitt ledarskap och prova sina tankar och värderingar genom kulturellt utbyte. Genom Crossroads stärks och utvecklas relationerna mellan Svenska kyrkan/Västerås stift, Anglikanska kyrkan/Libombostiftet och den lutherska kyrkan i Palestina ELCJHL.

Vill du vara med?

Du ska vara mellan 18-25 år och ha möjlighet att vara med även på för- och efterträff. Efter Crossroads ska du vara beredd att dela med dig av dina erfarenheter.

Senast den 22 april 2019 till:
e-post till Lotta Söderberg

Berätta i mailet vem du är, i vilken församling du finns och lite
kort om varför du vill vara med i Crossroads 2019.
En planeringsgrupp kommer sedan att välja ut sex svenska deltagare så att vi får en bra balans i gruppen.

Kostnad

2 000 kr per deltagare. Varje deltagare svarar för resor till och från Arlanda  samt till för- och efterträffen. Många församlingar ger generösa bidrag till deltagaravgiften – glöm inte att söka!

Lisa Fröberg

Stiftsadjunkt för internationella relationer och miljöfrågor, Församlingsavdelningen

Cecilia Redner

Församlingsavdelningen, Stiftsadjunkt för barn- och ungdomsfrågor