Crossroads - en ungdomsledarutbildning

Crossroads är en ungdomsledarkonferens som 2018 genomförs på Stiftsgården i Rättvik 17-25 juni. Den vänder sig till dig som är mellan 16 och 25 år. 1 maj är sista dag för att anmäla sig!

Crossroads är ett möte mellan ungdomar från Palestina, Sverige och Moçambique. Under en vecka i juni 2018 möts ett tjugotal ungdomar från tre länder för ledarutbildning och för samtal om ledarskap och utmaningar för kyrkan. Vi delar erfarenheter och bygger relationer.

Det är när människors vägar korsas som möten uppstår. Utan vägkorsningar blir våra liv förutsägbara. Crossroads speglar möten mellan människor men det handlar också om den kristna symbolen; korset. Vi möts i Gud. Roads är en symbol för att vi alltid är på väg. Vi är alltid igår – idag – i morgon. Vi bär på erfarenheter, vi möts, vi väljer nya vägar.

Under en vecka i juni möts en tjugotal ungdomar från tre länder för ledarutbildning och för samtal om ledarskap och utmaningar för kyrkan. Vi delar erfarenheter och bygger relationer. Från Västerås stift deltar tolv ungdomar. Vill du vara en av dem?

Crossroads genomförs den17-25 juni på Stiftsgården i Rättvik.
För de svenska deltagarna är det en förträff den 21 maj i Västerås och en efterträff den14-15 september. Vi återkommer om plats för efterträffen.

Målet är att ge unga ledare i kyrkan en möjlighet att utveckla sitt ledarskap och prova sina tankar och värderingar genom kulturellt utbyte. Genom Crossroads stärks och utvecklas relationerna mellan Svenska kyrkan/Västerås stift, Anglikanska kyrkan/Libombostiftet och den lutherska kyrkan i Palestina ELCJHL.

Vill du vara med?

Du ska vara mellan 16-25 år och ha möjlighet att vara med även på för- och efterträff. Efter Crossroads ska du vara beredd att dela med dig av dina erfarenheter.

Senast den 1 maj 2018 till:

e-post till Lotta Söderberg

Berätta i mailet vem du är, i vilken församling du finns och lite
kort om varför du vill vara med i Crossroads 2018. En planeringsgrupp
kommer sedan att välja ut tolv svenska deltagare så att vi får
en bra balans i gruppen.

Kostnad

500 kr per deltagare. Varje deltagare svarar för resor till för- och efterträffarna samt själva ledarutbildningen i juni. Många församlingar ger generösa bidrag till deltagaravgiften – glöm inte att söka!

Lisa Fröberg

Stiftsadjunkt för internationella relationer och miljöfrågor, Församlingsavdelningen

SMS: 070-603 66 88

Cecilia Redner